Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie pátrá po dvou mužích podezřelých z loupežného přepadení!

Policie pátrá po dvou pachatelích.
Policie pátrá po dvou pachatelích.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
26. července 2015
17:38

Policisté pátrají po dvojici mužů, která 30. června v rozmezí několika desítek minut přepadla dvě herny. Podle nových informací jde o Josefa K. a Petra V., kteří mohou mít na svědomí i další loupežná přepadení mimo hlavní město. Na policejním webu to uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Muži při loupežích v hernách hrozili obsluze střelnými zbraněmi, následně ji svázali a z trezorů odnesli desítky tisíc korun. Hrozí jim až desetileté tresty vězení.

Oba hledaní muži jsou ve věku okolo 40 let a mluvili česky bez přízvuku. Jeden z nich byl vysoký přibližně 170 až 180 centimetrů a měl tmavé oči. V době loupeží měl na sobě tmavě modrou mikinu a modré kalhoty, přes rameno nesl hnědou tašku. Druhý byl vysoký 185 centimetrů a měl černé krátké vlasy. Oblečený byl do modré bundy a šedivých tepláků, které měly na lýtkách reflexní pásky. Na hlavě měl světlou kšiltovou čepici, kolem pasu ledvinku.

Muži loupili nejprve přibližně v 07:30 v Nuselské ulici v Praze 4, druhou hernu přepadli před 08:30 v nedaleké Jaromírově ulici v Praze 2. Při přepadeních nebyl nikdo zraněn. „Vyšetřování ukázalo, že zmíněná dvojice násilníků může mít na svědomí i další loupežná přepadení za hranicemi metropole,“ uvedla Zoulová.

Kriminalisté proto žádají další možné poškozené či svědky, kteří přišli s hledanými do kontaktu a mohou poskytnout jakoukoli informaci o jejich současném pobytu, aby zavolali na tísňovou linku 158. Policie už dříve varovala, aby se lidé nesnažili muže sami zadržet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání