Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Brutální přepadení rodinné firmy má druhou oběť: Pachatelé zaútočili tyčemi. Stále unikají

Autor: ČTK, dce - 
5. října 2015
12:33

Už druhou oběť si vyžádalo brutální přepadení rodinné firmy v Horusicích na Táborsku, kterou přepadli neznámí pachatelé v polovině září. Sedm lidí bylo zraněno, jeden z nich zemřel krátce po útoku, další v neděli. Pachatelé policii stále unikají.

Čtyři ze sedmi zraněných skončili ve středu 16. září ve vážném stavu v nemocnici. Dva z nich museli být transportováni vrtulníkem kvůli s těžkým mozkolebečním poraněním. Jeden z nich zemřel v pátek po útoku, další tuto neděli. Podle serveru TN.cz se jedná o majitele a zakladatele podniku Františka H.

Loupežné přepadení se odehrálo uprostřed noci ve firmě, která se zabývala renovací veteránů a výrobou dílů do motocyklů značky Jawa a ČZ. Firma byla podle místních bezproblémová a dobře prosperovala, o čemž hovoří i dlouhé čekací lhůty na zakázky.

Lupiči nepoužili střelné ani sečné zbraně, šlo o fyzické napadení – podle neověřených informaci zbili útočníci pracovníky firmy tyčemi. Z místa zmizela zatím nespecifikovaná částka.

Z vyšetřování vyplývá, že se loupežného přepadení zřejmě dopustila skupina minimálně tří mužů, kriminalisté nevylučují, že jich mohlo být i více.

S ohledem na závažnost skutku žádá policie o pomoc každého, kdo se v Horusicích ve středu od 19:00 do 22:00 pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu lidí, vozidel nebo odstavených vozidel.

Zvláště pak policie žádá o pomoc řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice – Veselí nad Lužnicí a dále ve směru Veselí nad Lužnicí – Lomnice nad Lužnicí – Třeboň a všimli si pohybu lidí nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158. Cenný by byl záznam z autokamery.

murphy666 ( 5. října 2015 13:53 )

Ta firma určitě fungovala v pohodě, když na ně přišli nějací frajeři a rozbili jim kebule.Jen tak z dlouhé chvíle,nebo že se nudili to určitě neudělali...

bb88 ( 5. října 2015 13:23 )

Tlupa s holemi ? A proč nepřišel vrah s bouchačkou ? Co z toho vyleze ? A kdoví jestli to tady pak napíšou.

socky.z.blesku ( 5. října 2015 13:17 )

a co si ještě vygůgloval ty vyzkratovanej blbečku ? ..ty seš úplnej detektív !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání