Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Lupiči přepadli výrobnu součástek na motorky: Zranili sedm lidí!

Lupiči přepadli výrobnu součástek na motorky: Zranili sedm lidí!  (ilustrační foto)
Lupiči přepadli výrobnu součástek na motorky: Zranili sedm lidí! (ilustrační foto)  (Autor: Foto pro Nedělní Blesk – Lenka Černá)
Autor: ČTK - 
17. září 2015
11:54

Zatím neznámí lupiči přepadli ve středu večer rodinnou firmu v Horusicích na Táborsku. Na místě zůstalo sedm zraněných, z toho tři těžce. Jihočeští kriminalisté žádají o pomoc při hledání pachatelů. Přepadená firma se zabývá výrobou součástek pro motocykly.

"Na místě zůstalo sedm zraněných lidí, z toho tři těžce," řekla dnes ČTK mluvčí krajské policie Lenka Kozoňová. Zdravotníci jich několik našli v bezvědomí, jeden je v ohrožení života.

"Z dosavadního šetření vyplývá, že se loupežného přepadení zřejmě dopustila skupina minimálně tří mužů, kriminalisté nevylučují, že jich mohlo být i více," uvedla mluvčí.

Podle zasahující posádky záchranné služby měli lidé těžká zranění hlavy i trupu. Střelné zbraně ani nože na místě použity nebyly. Podle místních lidí jde o firmu, která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do nich.

S ohledem na závažnost skutku žádá policie o pomoc každého, kdo se v Horusicích ve středu od 19:00 do 22:00 pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu lidí, vozidel nebo odstavených vozidel.

Zvláště pak policie žádá o pomoc řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice – Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí – Lomnice nad Lužnicí – Třeboň a všimli si pohybu lidí nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158. Cenný by byl záznam z autokamery.

diskutujici ( 17. září 2015 13:05 )

"...Cenný by byl záznam z autokamery..." No vida, najednou jsou kamery dobre.

rottrek ( 17. září 2015 12:10 )

"Lupiči přepadly výrobnu součástek na motorky" a jeje, tady zase nekdo chrapal pri hodinach cestiny. stydte se, mamlasove!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání