Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

ONLINE Soud s Lukášem Nečesaným: Zpochybní znalci svědectví kadeřnice?

Autor: ljš, jp - 
3. září 2015
09:21

Věřil, že nové líčení už bude jen formalita, jenže hned v úvodu se Lukáše Nečasanému cesta za očištěním svého jména pořádně zkomplikovala. Napadené kadeřnici se jako zázrakem vrátila po 30 měsících paměť a tvrdí, že ji skutečně napadl právě obviněný mladík. Lukášovy naděje se tak budou upínat k výpovědím soudních znalců.

Soud s Lukášem Nečesaným den II.
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
09:20
3. 9. 2015

Vážení čtenáři, vítáme vás u online přenosu od soudu s Lukášem Nečesaným. Připomeňte si, co se v soudní síni dělo včera.

ONLINE: Napadená kadeřnice u soudu otočila: Byl to Nečesaný!

 
09:26
3. 9. 2015

Lukáše Nečesaného k soudu i druhý den doprovodila jeho manželka Veronika.

 
09:33
3. 9. 2015

Soud zahájil druhý den obnoveného řízení s Nečesaným oznámením o zpoždění znalců. Ti nedorazili k soudu včas, protože prý uvízli v dopravě. Během čekání na předvolané odborníky soud promítá mapky se znázorněnými trasami, kterými mohl obžalovaný mladík jít ke kadeřnictví a jak dlouho mu jejich absolvování mohlo trvat.

 
09:34
3. 9. 2015
Soudce se Nečesaného zeptal na rozpor v jeho výpovědi, kdy původně říkal, že při zadržení nejdříve netušil, že jde o zásah policie, ale v dopisu z vazby, kde žádal o prošetření zásahu, napsal, že za sebou slyšel oznámení, že jde o policii. "Je možné, že jsem to špatně reprodukoval kvůli rozpoložení z pobytu ve vězení," odpověděl mu na to Nečesaný. Soudce mu posléze část z dopisu přečetl: "Šel jsem do školy. Všiml jsem si modré dodávky. Po pár metrech se ozval řev, stůj, stůj. Po několika uběhnutých metrech se ozvalo kriminální policie."
 
09:40
3. 9. 2015
Soudce nyní čte jména osob, se kterými Nečesaný seděl na cele, když byl ve vazbě a ve výkonu trestu. Přišel do kontaktu například s 16letým mladíkem, který se v Hradci Králové dopustil pokusu o vraždu a znásilnění mladé ženy.
 
09:51
3. 9. 2015
Někteří z těch, kteří s Nečesaným byli v kontaktu ve vězení, byli vyslechnuti. "Lukáš nebyl v pohodě, byl smutný," řekl sadistický mladík, který ve vazbě čekal na odsouzení za přepadení mladé ženy. Někteří ale o něm hovořili i jako o namyšleném mladíkovi. 
 
"Na cele si našel kamarády. Dokázala ho rozhodit banalita. Byla za ním na návštěvě tehdejší ministryně spravedlnosti Válková. Když odjela, měl dobrou náladu," vypověděl trestanec z věznice na Mírově.
 
09:53
3. 9. 2015
Soudce se dotázal Nečesaného, proč ho ve vězení navštívila exministryně Válková. Ten mu odpověděl, že tam byla za několika osobami, nejen za ním. "Mě navštívila, protože pro ni byl můj případ zajímavý," uzavřel Nečesaný.
 
09:54
3. 9. 2015

K soudu právě dorazili znalci.

 
10:04
3. 9. 2015
Soudce požádal znalce Petra Mečíře o jeho závěry, které se týkají posouzení kadeřnice, zejména co se týče otázky její amnézie. Jeho úkolem bylo vypracovat neurologickou část.
 
10:12
3. 9. 2015

Znalec hovoří o zjištěném zdravotním stavu napadené kadeřnice. "Dotyčná měla v mozku zhmoždění pravého laloku, spánkového laloku, který je pro paměť důležitý, a čelního laloku. Navíc měla krvácení. Takový úraz nemůže být bez poruchy paměti. V den rekognice byla krátce po probrání z umělé plicní ventilace a tlumení," uvedl neurolog.

 
10:13
3. 9. 2015

Soudce se ptá, jak si znalec vysvětluje, že poškozená kadeřnice poznala až nyní Nečesaného jistě jako pachatele poté, co ho viděla v televizi po propuštění z vězení. Uvedl, že to nedokáže vyloučit. "Určitě je to možné," odpověděl znalec. Podle něj by však pro posouzení paměti poškozené bylo nutné provést speciální paměťové testy se specializovaném centru.

 
10:22
3. 9. 2015
Obhájce se dotazuje znalce, jak je možné, že si kadeřnice vzpomíná právě na vlasy, úsměv a bundu Nečesaného, ale nedokáže popsat blíže chlapce, který navštívil její salón před Nečesaným. "Pokud ta porucha paměti nebyla tehdy otestována, nedokážu na to odpovědět. Je možné, že se paměť mohla zlepšovat," odpověděl znalec.
 
10:35
3. 9. 2015

Dá se očekávat, že pro kadeřnici případ její výpovědí proti Nečesanému neskončí, a bude nařízeno provedení speciálních paměťových testů. Podle znalců by totiž pro případ mohly mít značný přínos.

 
10:46
3. 9. 2015

Před soudem vypovídal také znalec z oboru psychiatrie Ilja Žukov, který řekl, že při rekognici byl výkon poškozené velmi nejistý, žena měla být podrobena podrobnému psychiatrickému vyšetření. Podle Žukova je v obecné rovině možné, že si někteří lidé mohou chybějící vzpomínky doplnit svým přesvědčením. "Určitě je ve schopnostech kvalitního psychiatra a psychologa to při vyšetření zjistit," řekl Žukov. Další ze znalců dnes hovořil o pachových stopách odebraných na místě činu.

 
10:59
3. 9. 2015

Po krátké přestávce přichází na řadu znalec, který zpracovával posudek na pachové stopy.

Pachovou stopu Nečesaného přenesl na místo činu policista! Propouštěcí rozsudek zpochybňuje i klíčový důkaz

 
11:16
3. 9. 2015

Po krátkém výslechu znalce soudce dnešní jednání ukončil a sdělil, že se chce pokusit zajistit vyšetření kadeřnice k zajištění její paměťové stopy. Obhájci žádají ještě výslechy dalších svědků.

 
11:26
3. 9. 2015

Jednání je odročeno na neurčito právě z důvodu zajištění paměťového vyšetření. Tímto náš online přenos ze soudní síně končí. Od středy 9. září pro vás ale budeme mapovat dění u ostravského soudu s Petrem Kramným. Děkujeme za pozornost.

kdoasi ( 3. září 2015 12:41 )

Nejen bába z NDR...

kdoasi ( 3. září 2015 12:38 )

tubka.jentak.jen. ( 3. září 2015 12:27 )

nevim proč to sem píšeš, migranti nikoho nezajímaj a stejně chtěj všichni do Německa, ta bába z toho NDR si je tam zve a oni jí tu radost udělaj, všechno je v cajku, tak se s tím netrap

majojo ( 3. září 2015 12:23 )

Zabíjet deti je samozřejmě svinstvo, ale opravdu je zabíjí Evropa? A to se máme z toho islámu fakt pos.RAT?

kdoasi ( 3. září 2015 12:10 )

Protože je na všech serverech zablokovaná diskuze k uprchlíkům a média nám silně hrajou na city,vyjádřím se tady. Evropa nemá dopustit,aby umíraly syrské děti??? Takže dopustí,aby díky teroristickým a vypatlaným muslimákům umírali naši lidé?!? Jasně,děti za nic nemůžou. Zpytovat svědomí by ale měli spíš jejich rodiče,že je tomuhle vystavili! Není řešením,aby se do Evropy nastěhovali všichni čmoudi! Máme dost těch svých

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání