Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nečesaného ve vězení podporoval Kajínek: Máš velkou šanci, řekl mu

Autor: ljš - 
27. května 2015
17:40

Ve vězení strávil dva roky a sám říká, že měl velké štěstí, že ho umístili na Mírov. Lukáš Nečesaný (23), neprávem odsouzený za pokus o vraždu kadeřnice, si za mřížemi mezi vrahy a násilníky našel řadu kamarádů, a dokonce se setkal s nejznámějším českým vězněm Jiřím Kajínkem.

„S Jirkou jsme pár slov občas prohodili. Většinou, když ho někdo pustil ke slovu, mluvil klidně hodinu. Nešel zastavit,“ smál se Lukáš v pořadu Očima Josefa Klímy. „Z toho, co říkal mně nebo ostatním vězňům, si myslím, že to taky neudělal,“ dodal.

Zatímco Lukášovi ministryně Helena Válková pomohla a proti rozhodnutí v jeho případu podala stížnost, Kajínek takové štěstí neměl. I tak ale Lukášovi úspěch přál. „Já jsem s ním o tom přímo nemluvil. Ale přes jednoho spoluvězně mi vzkazoval, že to je nezvyklé, že tam je velká šance na úspěch,“ vysvětlil Lukáš.

Kajínek ale není jediným spoluvězněm, o kterém si Nečesaný myslí, že je odsouzený neprávem. „Jsou  to asi ojedinělé případy. Ale ve vězení byl pan Cimbál, který popisoval přesně ten samý postup zatýkání jako u mě, že byl zadržen kvůli svědectví, že se měl svěřovat kamarádovi a ze srandy mu říkat, že on je ten vrah, který zabil tu nějakou stopařku. Přesně mi popisoval Juštovy (kriminalista, který vedl vyšetřování Lukášova případu, pozn. red.) metody, jako mě ho odsoudil Vacek a pak hned Lněnička. Vacek mu dal doživotí, Lněnička dvacet pět let. Probíhalo to jako u mě, pachové stopy, biologický materiál měl být nějaké jiné osoby. Tohle mě zarazilo, ale myslím si, že se to stává ojediněle,“ řekl Lukáš v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Video Neprávem odsouzený Lukáš Nečesaný: Policisté do mě po zadržení kopali! - František Prachař, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Pobyt na Mírově pro něj nebyl zdaleka tak těžký jako vazba, kde byl v mnohem menší místnosti, neměl kontakt s lidmi a žádnou aktivitu. Na Mírově se naštěstí dostal do cely pro 18 lidí, takže se mohl kdykoli projít k oknu a popovídat si s ostatními.

„Měl jsem štěstí, že jsem v kriminále hned ze začátku našel člověka, který se o mě staral. Jmenuje se Zdeněk Daniel, je to sice romský občan, ale se srdcem na pravém místě, rozumem v hlavě a člověk, který mi tam po celou dobu pomáhal. Věděl o mém případu a věřil, že jsem to neudělal,“ vysvětlil Lukáš, co mu pobyt ve vězení usnadnilo.

majojo ( 27. května 2015 21:32 )

Mně udělá spíš radost, až Kajínek dá pár dobrejch rad spoluvězni Nečasovi.

agent ( 27. května 2015 19:42 )

Ach, Zdeněk Daniel, vězeň se srdcem na pravým místě. Občas někoho zabije, přidusí nebo přizabije, ale jinak to je vcelku fajn člověk. Opět krásný příběh pro nesvéprávné čtenáře Blesku

forest555 ( 27. května 2015 19:26 )

Ten miliardář v Eurojackpotu se ještě nepřihlásil? Já bych věděla, co s těma prachama dělat. No nic, určitě vyhraju mega v Milionové pouti Blesku. Ve čtvrtek je v Blesku otázka za milion.

decathlonova-matka ( 27. května 2015 19:16 )

kajínek mu řekl, máš velkou šanci že tě brzy ojedu.....

momoko ( 27. května 2015 18:23 )

úžasné co se z jednoho rozhovoru dá udělat článků

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání