Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Případ sestry z Rumburka se zamotává: Někdo manipuloval s dokumentací

Autor: uá, dce - 
19. srpna 2015
09:47

I další den u soudu se zdravotní sestrou z Rumburka Věrou M. vypovídali svědci. Mezi prvními mluvil externí lékař, jehož jméno figuruje v dokumentaci poslední oběti Věry M. Jenže u soudu lékař tvrdil, že tuto ženu ani jednou neviděl a její dokumentaci rozhodně nepodepisoval. Manipulaci s dokumenty přitom odhalil už lékař Vondráček dříve.

Soud s Věrou M. obviněnou z šestinásobné vraždy začíná nabírat otáčky. Vypadá to, že někdo nezákonně manipuloval s dokumentací pacienta!

Ve středu u soudu vypovídal lékař, externista, jehož jméno se objevilo v dokumentaci pacientky Jany K. (+72). Popřel, že by se s ní vůbec setkal, neošetřoval ji, písmo v dokumentaci není jeho. „Nepodepisuji se tiskace, ani celým jménem,“ řekl.
Vyloučil, že by někomu diktoval a dotyčný pak dokumentaci podepsal jeho jménem. „To nedělám, ani se to nesmí. Pokud by k tomu ale došlo, osobně bych to parafoval,“ řekl. Kdo dokumentaci ze dne 24. 5. 2014 za něj vyplnil, neví. „Byl to zřejmě nějaký omyl,“ řekl.

Video Sestra přichází k soudu - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

To, že dokumentace zemřelé pacientky Jany K. byla vyplňována dodatečně, vyšlo najevo už dříve. Lékař Petr Vondráček, který na její podezřelé úmrtí upozornil, řekl, že dokumentaci a list o prohlídce nechal v počítači otevřené, rozepsané, a chtěl je vyplnit později, až se vrátí ze své ambulance.

Když přišel, byly už vyplněné s tím, že šlo o přirozené úmrtí. Sestry mu řekly, že vše vyplnil primář Richard Bína. Ten to u soudu popřel, sestry, které u toho byly, ale potvrdily verzi lékaře Vondráčka. 

mak ( 20. srpna 2015 11:39 )

No jo, tak když o něco jde, doktoři maj komoru, sestry mají smůlu

majojo ( 19. srpna 2015 11:24 )

Netvrdím, že ta dáma je nevinná, ale co tady vylézá za špínu na pány lékaře, to je fakt na blití. Co všechno jsou schopni zapřít, aby mohli dár hrabat pod sebe... Takže jeden pan lékař zlikviduje druhého pamna lékaře, shodou okolností šéfa v jeho nemocnici, dostane kopačky, ale vzápětí je na lepším, nechá se zvolit místo něj... Promiňte, ale tihle dva, kdyby mě chtěli ošetřit na pohotovosti, nechám se převézt na vlastní náklady vrtulníkem jinam.

stellastella ( 19. srpna 2015 11:11 )

Hrubá chyba lékaře je to, že nechá rozepsaný zápis do karty pacienta. Do počítače se přihlašuje přes svou identitu a tudíž za zápis i odpovídá. V této nemocnici musel být tedy "pořádek". Za smrt pacientek nesou odpovědnost všichni, včetně vedení nemocnice. Měli by z toho vyvodit osobní odpovědnost. Jsou to lemplové. A současní svědci ted na sebe budou házet špínu, já nic, já muzikant. Měli by je obvinit všechny

1tigrusenka ( 19. srpna 2015 10:55 )

zrzky dobře přiráží a hodně mažou, byl o ní zájem, ale pí na 2 kusy neroztrhneš

tigrusenko ( 19. srpna 2015 10:30 )

Chudák paní. Měla milostný poměr s lékařem, s kterým ho chtěly mít ty druhé a takhle se ji pomstily.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání