Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Byla hlučná, nepořádná a chovala se nevhodně k pacientům: Tak popisuje sestru sestru Věru M. kolegyně

Autor: dce, uá - 
18. srpna 2015
08:56

I v úterý pokračuje soud se sestrou Věrou M. Pondělní výpovědi jejích kolegyň a laborantky, která dělala rozbor krve i infuzního vaku její poslední oběti, jejímu případu vůbec nepomohly. Sestry o ní mluvily jako o chladnokrevné ženě, které chybí empatie. 

Svědecké výpovědi jsou na řadě u soudu i v úterý. Věra M. k soudu přišla lépe upravená než včera, dokonce se usmála i do objektivů novinářů. Jenže pondělní stání jí pořádně podrazilo obhajobu – její kolegyně ji popsaly jako chladnokrevnou. Jedna dokonce tvrdila, že by se od ní ošetřit nenechala. Prý by se bála. To ze sebe Věra M. vymáčkla i pár slz.

První před soudem stanula staniční sestra Kateřina Hakimi; popisovala další příklady, kdy se Věra Marešová chovala nevhodně k pacientům.

„Pamatuji se na velice hodného onkologicky nemocného pacienta, který umíral ve velkých bolestech. Měl kyslíkovou masku, kterou si sundával. Ona mu ji ale neustále dost hrubě nasazovala zpátky. Když jsem jí napomenula a řekla jí, že on je v takovém stavu, že by mu měla snést modré z nebe, řekla jen, že se bude snažit,“ uvedla Hakimi. Vzpomněla i další případ, když psychicky labilní pacientce, která se pokusila o sebevraždu, vmetla před jejími příbuznými do tváře, že ji čeká psychiatrie.

Potvrdila i to, co už u soudu zaznělo, tedy že Marešová byla hlučná, nepořádná, nepřipouštěla si, že něco udělala špatně, všechno okecala. Někteří lékaři, např. Vondráček a Novák, si na ni dávali pozor. Mezi sestrami dělala rozbroje, protože se dožadovala více příplatkových služeb.

Vyklízela také Věře M. skříňku, na dně byla papírová krabice s tužkami, klíči a ampulí opiátu, dolsinu. Věra se pak odpoledne objevila v práci. „Ptala jsem se jí, co tam dělá, že má zákaz vstupu, a ona řekla, že si přišla pro své věci. Řekla jsem jí, že už je má sbalené, že jí je předají druhý den,“ uvedla Hakimi. Dodala, že když ji pak upozornili na dolsin, který tam byl nalezen, zareagovala Marešová s klidem, který všechny zarazil. „To mi tam musel někdo dát,“ řekla jen.

Opiáty jsou přitom přísně evidovány, jsou v trezoru pod kódy, které se mění každý rok. 

Video Co čeká sestru Smrt u soudu tentokrát? - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

buban ( 18. srpna 2015 12:08 )

Po bitvě je každý generál.

doktormediciny ( 18. srpna 2015 11:26 )

P r o b o h a, to snad ne. Ja jsem lezel jednou v Ostrave Porube/ fakultni nemocnice/. Sestry tamy byly vcelku prijemne, snad i empaTIKCKE

noram ( 18. srpna 2015 11:18 )

Mohla říct, že ji do skříńky někdo dolsin dal, proč ne. Měli skříńku nechat vypráznit policií. Pokud to udělala jen jedna sestra, pak to klidně říct může. To, že byla hlučná, nepořádná atd. nemá s vraždou co společného. To jsou takové nehodnotné řeči jako u Kramného. Jsou i jiné sestry, co jsou hlučné, nepořádně, nechovají se jak by měly a nevraždí.

lunatic ( 18. srpna 2015 10:43 )

Opravdový profesionál by však do svého jednání vůbec neměl nechat zasahovat city,ve formě empatie-vyjma snad charitativních pracovníků.Budu např.krizovým manažerem,který má přivést podnik ku prosperitě-zjistím si postup výroby a pár lidí,bohužel propustím.Jejich další osud-rodina,jejich fin.závazky jsou od této chvíle jen jejich problém,ne můj-potřebujeme vyrábět levněji-proto,aby nemuseli být později propuštěni všichni!Totéž lékař - snaží se po autonehodě operovat a účinně zasáhnout-jinak by později stál s uslzeným kapesníkem nad mrtvolou.Svět není místo pro labilní povahy/svět není zaopatřovací ústav,ale svobodná soutěž/-spíše pro ty,kteří v sobě hledají a nachází vnitřní sílu a logické souvislosti dějů ...

stellastella ( 18. srpna 2015 09:48 )

Tohle je obrázek dnešního zdravotnictví. I ty sestry, které tady hází špínu na oddělení, vrchní i primáře se v tom vezou. Ve škole se ematická gramotnost neprobírá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání