Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policista kopl do motorkáře, který ujížděl hlídce a boural. Trest nedostal

Autor: ČTK - 
18. srpna 2015
23:37

Policista, který u soudu skončil kvůli údajnému bití motorkáře, jenž ujížděl policejní hlídce a naboural, vyvázl bez trestu. Podle soudu bylo totiž trestem již to, že se celá věc vůbec v soudní síni projednávala.

Soud dnes nepotrestal pražského policistu, který je obžalovaný z útoku na sraženého motorkáře. Podle soudu je policista vinen, trest mu ale neudělil. Dospěl totiž k závěru, že je dostatečné už to, že se případ před soudem projednával. Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce se na místě odvolal, požaduje pro policistu podmíněný trest a zákaz činnosti. Informovala o tom dnes Česká televize.

Případ, jímž se zabýval Obvodní soud pro Prahu 4, tak skončí u městského soudu. Policista podle verdiktu zneužil pravomoci úřední osoby. „Je to výrazné překročení zákona o policii. Ležel (napadený motocyklista) v klidu na zemi. Byl zraněn,“ řekl ČT žalobce Ladislav Stahl.

Incident se stal loni začátkem srpna na pražském Chodově, kde policisté chtěli zkontrolovat technický stav motorky. Mladý jezdec bez řidičského průkazu před hlídkou ujížděl. Honička skončila nedaleko, když ve stejnou chvíli unikající motorkář i policejní vůz narazili do pouličního světla.

Podle záznamu bezpečnostní kamery jeden z dvojice policistů kopl do zraněného ležícího motocyklisty a dvakrát ho udeřil do hlavy. V nemocnici skončili policisté i motocyklista. Déle tam pobýval motorkář kvůli pozorování, při střetu utrpěl zlomeninu kotníku, otřes mozku a další zranění například v obličeji. „Soud dospěl k závěru, že postačí samotné projednání této trestní věci před trestním soudem, aby se takovéto jednání v případě pana obžalovaného už neopakovalo,“ citovala ČT z rozsudku soudu.

remcal ( 19. srpna 2015 09:00 )

 salto, a co ten kluk tomu policajtovi dělal? Představ si, že uděláš přestupek, policajti tě zastaví a první co bude, že dostaneš pěstí. Příjde ti to normální? Ujížděl, jasně, taky za to bude dostatečně "ohodnocen", ale tresat přísluší soudu, ne policajtovi. Něco jiného by bylo, kdyby se po poldovi ohnal, nebo ho jinak ohrožoval, ale tady nic takového nebylo. Je to spratek, zaslouží tvrdý trest, ale takhle se policista chovat nesmí. Mohlo by se to stát standardem při komunikaci policistů s viníky dopravních přestupků a nehod a to je nemyslitelné. Policie má zločince chytat, soudy trestat. Je to součást demokracie. Pokud to tak nebude, můžem si o právním státě nechat jen zdát. Bude to jak za komančů. Policajti nás budou mlátit kdykoli se jim zamane. Dík, už jsem starý a nechci to zažít znovu.

salto ( 19. srpna 2015 08:43 )

Nezastávám se policistů, protože je mezi nimi řada arogantních hovad, ale v tomto případě se kloním na jeho stranu. Policajt nesmí nic a kdejaký chcípák může natahovat tu pomyslnou strunu donekonečna

salto ( 19. srpna 2015 08:40 )

Pokud se budeš chovat v mezích normálu, tak by se ti nemělo nic takového přihodit

remcal ( 19. srpna 2015 08:37 )

 Já si myslím, že ten policista zaslouží trest. Ten kluk nerespektoval zákon, ani příkaz policisty a dopustil se tak trestného činu, za který bude jistě potrestán. Policisté jsou od toho, aby podezřelého zadrželi, což se jim povedlo. To co se dělo dál je trestuhodné. Kluk ležel na zemi a policajt, místo toho, aby zjistil, zda nemá zranění si ještě kopne. Nezastávám se grázlíka, co jezdí bez papírů, ale tohle si policista dovolit nesmí. Nebyl ani napaden, ani ohrožen. Byl jen nasranej, že vlastní blbostí rozsekal služební auto, protože neumí řídit. Tak si chtě cowboy vylejt zlost.

tochadda ( 19. srpna 2015 07:42 )

Podle reakcí diskutérů vidím,že měli chlapce nechat řádit s motorkou bez řidičáku, SPZtky, drzého fracka ohrožovat okolí. ten kopanec a facka jen suplovaly to, co měl udělat fotr toho spratka dávno předtím.Makarenko věděl, co hlásal...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání