Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máma ti za chvíli stejně umře, měla říct sestra Věra M. dceři pacientky

Autor: uá, ČTK - 
26. června 2015
14:07

Často chybovala, na pacienty byla hrubá, služby si ulehčovala sedativy, práce ji nebavila... To a mnoho dalšího zaznělo u soudu na účet sestry Věry M., která je obviněná z 6 vražd v rumburské nemocnici. Ona sama vinu popírá.

U krajského soudu v Ústí nad Labem dnes svědci popisovali možná pracovní pochybení obviněné sestry. Pátý den procesu u soudu nejprve vypovídal lékař Jan Novák, který popsal jeden problém s obžalovanou. „Po její službě byl nalezen pacient v bezvědomí,“ uvedl. (Čtěte ZDE>>)

Další sestra, která promluvila, s Věrou M. pracovala před deseti lety. Popsala šokující metody, kterými si sestra usnadňovala práci. „Pracovala jsem s ní na oddělení akutních lůžek. V noci jsme si povídaly. Ráno jsem pak zjistila, že bylo vyvěšené sluchátko, kterým si pacienti přivolávají pomoc. Bylo úplně mimo, nemohlo se to stát tak, že by ho někdo špatně položil,“ vysvětlila sestra Alena J.

O chybném podání morfia obžalovanou mluvila u soudu bývalá kolegyně Věry M. „Rozdíl byl v podání množství i způsobu aplikace morfia mojí mamince, která ležela na oddělení,“ řekla zdravotní sestra. „Měla dostat látku pod kůži a dostala ji do žíly,“ doplnila. Případ prý s Věrou M. řešila. „Řekla mi, co bys chtěla, vždyť máma stejně za chvíli umře," řekla zdravotní sestra.

Poslední dnešní svědkyně popisovala také spavost pacientů po službách obžalované. „Pak se našly i ampule s tišícími léky,“ uvedla. „Dávala jim (pacientům) to (tišící léky) sama od sebe, aby si ulehčila práci,“ řekla svědkyně.

Hlavní líčení bude pokračovat v polovině srpna výslechem dalších svědků. Teprve poté budou předvoláni soudní znalci. Rozsudek v srpnu pravděpodobně nepadne. Ještě před pokračováním procesu bude soud rozhodovat o setrvání Věry M. ve vazbě.

honza54.. ( 26. června 2015 16:16 )

v té nemocnici šlo hlavně o sex

ruudazvostravy ( 26. června 2015 16:04 )

Kályjům je k ho*unu,lepčý je lasér.Vosol ho a pak se s toho starej čů*ráku třeba po*sér.

honza54.. ( 26. června 2015 15:55 )

strč si fotra do řiti, krávo!

honza54.. ( 26. června 2015 15:52 )

zdá se, že sestra smrt může i za druhou světovou válku

kukuku ( 26. června 2015 15:44 )

No to ses vytáhla. Tys jako lapiduška odrovnala kolik lidí, abys mohla chodit v jejich mokasínech ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání