Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střelil číšníka do hlavy a břicha: Dostal 14 a půl roku

Autor: ljš, hra - 
16. prosince 2013
12:31

Byl opilý a pohádal se s číšníkem kvůli placení. Místo, aby se z opice vyspal, došel si domů pro zbraň a muže dvakrát střelil. Soud ho za pokus o vraždu a nedovolené ozbrojovíní poslal na 14 a půl roku za mříže.

U soudu dnes vypovídalo před vynesením rozsudku několik svědků. Někteří ze strachu před obžalovaným vypovídali v utajení. "Vznikla hádka. Obžalovaný odcházel z restaurace a utrousil: "To by mohlo někoho stát život." Pak se vrátil a střílel," popsal svědek, co předcházelo pokusu o vraždu.

"Padly dva výstřely. Ven vyběhl číšník, měl zkrvavenou tvář a držel se za břicho. Pak vyšel K.. Mluvil jsem s ním, snažil jsem se ho zadržet, aby nešel směrem, kam odešla manželka mého kamaráda s dětmi. Chtěl jsem ho zadržet do příjezdu policie," vypověděl.

S šokujícím návrhem přišel před vynesením rozsudku obhájce Františka K. Pavel Sokol: "Klient měl tři promile alkoholu v krvi, navrhuji proto překvalifikování z pokusu vraždy na těžké ublížení na zdraví." Soud mu však nevyhověl.

Co se stalo?

Na počátku byl banální spor. Opilý host sprostě vykřikoval na terase na hosty, a když ho číšník mírnil, vulgárně mu nadával. Pak se rozhodl z restaurace odejít.

„Chtěl jsem po něm zaplatit jídlo, které si objednal a už bylo hotové. Nelíbilo se mu to, ale zaplatil. Po půlhodině se vrátil. Stáli jsme na chodbě dva metry od sebe, když náhle padly výstřely,“ řekl soudu Petr N., který přišel o slezinu a z dalších zranění se dosud léčí. „Nešel jsem ho zabít, byla to shoda náhod. Chtěl jsem platit jen za to, co jsem si objednal. On po mně chtěl peníze, i když jsem steak nedostal,“ hájil se František K..

Xeen ( 16. prosince 2013 14:14 )

Největší paradox v našem pošahaném právním řádu je, když může chlast nebo jiné drogy použité jako "polehčující okolnost". On je to takový hodný chlapec, ani by kuřeti neublížil. Jenom když se napije je agresivní! On za to přece nemůže! Zavřete tu flašku místo něj! Já bych přistupoval k problému opačně, cokoli spáchané pod vlivem alkoholu/drog automaticky dvojnásobná sazba.

zaviracispendlik ( 16. prosince 2013 13:59 )

vypadá tak nějak nedonošeně a zbraň z něj konečně udělala "chlapáka"

jm51 ( 16. prosince 2013 13:04 )

Parchant jeden vychrtlej. S pistolí byl king. Dostat facku, vypadl by i z těch tepláku, buzerant jeden. Měl by být zákon, aby si to s ním mohla vyřídit rodina postiženého a ne živit ho...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání