Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sousedé muže (51), který střílel na číšníka: Všichni jsme se ho báli!

Autor: Jiří Čada - 
21. května 2013
14:00

Až dvacet let strávených za mřížemi hrozí nyní Františku K. (51) z Pelhřimova. Ten o víkendu po té co mu údajně nechutnalo objednané jídlo v jedné z pelhřimovských restaurací, si došel domů pro nelegálně drženou zbraň a číšníkovi (33) a spolumajiteli restaurace v jedné osobě prostřelil několika ranami spodní čelist, břicho a prst na ruce.

 

V domě, kde střelec doposud žil se všichni nájemníci Františka K. báli. „Před lety se rozvedl je bez dětí a teď je z něho alkoholik. Když ještě žili jeho rodiče, tak to s ním šlo, ale teď je to hrůza,“ popsala bývalého námořníka jedna ze sousedek. Časté konflikty a násilí prý Františka provázejí celý život.

Naposledy v domě František proslul tím, když se notně opilý dobýval do svého bytu, přestože klíče měl v kapse.

Už byl trestaný

„V minulosti už byl dvakrát za násilnou trestnou činnost stíhaný. Teď mu bylo sděleno obvinění ze zvlášť závažného trestného činu vraždy, o kterou se promyšleně pokusil,“ uvedl šéf jihlavských kriminalistů Pavel Kubiš.

František střílel z pistole ráže 7,65 mm. „Myslím, že ta zbraň byla původně nefunkční, ale on teď pracoval v jedné nástrojárně, kde si ji asi opravil,“ svěřil se Blesku jeden z Františkových hospodských kumpánů. Jako řemeslník to prý byl machr!

Číšník se uzdravuje

Napadený číšník je už v českobudějovické nemocnici mimo nebezpečí ohrožení života. Je po operaci břicha a v úterý měl podstoupit rovněž chirurgickou rekonstrukci prostřelené spodní čelisti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi