Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Úředník bral úplatky, vyvázl s podmínkou

Jaroslav S. se ještě v soudní síni odvolal
Jaroslav S. se ještě v soudní síni odvolal  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, jsimk - 
7. prosince 2011
18:16

Úředník dopravního odboru žatecké radnice a zároveň lounský zastupitel za KSČM Jaroslav S. (61) bral úplatky, rozhodl včera soud. Potrestal ho za to dvouletou podmínkou se zkušební dobou na 3 roky. Navíc musí zaplatit peněžitý trest 60 000 korun a 5 let nesmí pracovat ve státní správě a samosprávě. Spolu s ním dostali podmínky i dva muži, kteří jej za rychlé přihlašování aut upláceli.

Úředník vinu popíral. "Nikdy jsem si o nic neřekl a nikdy jsem nic nevzal," prohlásil. Kamery, které v jeho kanceláři nainstalovala protikorupční policie, skutečně žádné přijetí úplatku nezaznamenaly.

Usvědčil ho ale jeden ze spoluobžalovaných, který na policii uvedl, že do každé žádosti vkládal navíc tisícikorunu. Registraci pak měl vyřízenou rychle, obvykle ještě ten den nebo maximálně do druhého dne. U hlavního líčení pak ale otočil a prohlásil, že vypovídal pod tlakem. Tomu ale soud neuvěřil.

Na lavici obžalovaných usedli společně

Soud proto uznal vinným jak úředníka Jaroslava S. (ze zneužití pravomoci a přijímání úplatku), tak z uplácení oba dovozce, kteří usedli na lavici obžalovaných spolu s ním. Rozsudky však ještě nejsou pravomocné, protože se všichni obžalovaní na místě odvolali.

petr11 ( 7. prosince 2011 19:59 )

...to je solidní. Mohu v braní úplatků směle pokračovat. Pořád se mi to vyplatí!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání