Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Úředník žatecké radnice bral úplatky, tvrdí obžaloba

Autor: Jana Ulrichová - 
31. října 2011
22:04

Tisíc korun za každou vyřízenou žádost o registraci vozidla přijímal podle obžaloby úředník žatecké radnice a bývalý lounský zastupitel Jaroslav S. Ode dneška se za to u soudu v Lounech zpovídá ze zneužití pravomoci veřejného činitele a přijímání úplatku. Spolu s ním usedli na lavici obžalovaných i dva muži, kteří jej měli uplácet.

Podle státního zástupce přijal S. peníze vložené v žádostech o registrace vozidel a uznání jejich technické způsobilosti od Emila S., a to nejméně v šedesáti případech. Od dalšího spoluobviněného, Ladislava F., bral za stejné úkony částky od 200 do 500 korun. "Přijal také láhev vína a dvě láhve ovocného španělského piva," uvedl státní zástupce. Jaroslav S. ale vinu popírá. "Nikdy jsem nic nepřijal," prohlásil. Přiznal pouze přijetí láhví alkoholu, které označil za dárek.

Svědci změnili výpovědi

Stejně hovořili i spoluobžalovaní muži, kteří měli S. peníze předávat. Ačkoli na policii přiznali, že všimné za rychlé vyřízení svých žádostí dávali, před soudem otočili a vše popřeli. "Byl jsme na policii pod tlakem. Mám klaustrofobii, bál jsem se, proto jsem řekl, že jsem peníze dával. Nic jsem ale nedával," tvrdil Emil S. Státní zástupce proto navrhl vyslechnout policisty, kteří Emila S. vyslýchali. Pokud se neprokáže, že na S. vyvíjeli nátlak, zvažuje stíhat jej za křivé obvinění.

Kvůli dalším svědkům bylo hlavní líčení odročeno na prosinec.

jaramila ( 1. listopadu 2011 11:11 )

Úplatky berou i jinde, třeba starostové a nikde se nedovoláte spravedlnosti, neboť nemají nad sebou nadřízený orgán.

jakub-moravec ( 1. listopadu 2011 09:49 )

To co tady píšou,to my dávno víme,že se všude úplatkáři. A kdo to bude řešit? Nikdo,protože se jednoduše podstrčí úplatek soudci a pak šup s tím pod koberec.

marie60 ( 1. listopadu 2011 07:38 )

 Víte jak mi připadá svět? Jako auto, které se samo rozjelo a řidič se ho snaží zadržet svým tělem....a dál už si všichni to musíme domyslet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání