Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starosta z Brna: Úplatek, vězení a padák z radnice!

Starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil na archivním snímku z roku 2008.
Starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil na archivním snímku z roku 2008.  (Autor: Reprofoto Ondřej Požár)
Autor: op - 
15. února 2010
10:37

Za korupci na radnici padají první tresty! Z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby obviněný starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil (59) z ODS se v pondělí vzdal funkce prvního radního a složil i mandát zastupitele městské části.

Pro Blesk.cz to potvrdil 1.místostarosta Marek Šlapal (ČSSD). „Dnes ráno v 9.00 hodin přišla na podatelnu úřadu městské části rezignace Aleše Kvapila, který uvedl: Ke dni 15.2.2010 rezignuji na post starosty a vzdávám se i mandátu zastupitele. Už by to mělo brzy viset na úřední desce,“ upřesnil Marek Šlapal.

Podle něj se nový starosta bude volit ve čtvrtek. „Právo navrhnout nového starostu má ODS,“ uvedl místostarosta. Ten chtěl na čtvrtečním zasedání konšelů navrhnout odvolání Kvapila z funkce.

Nyní již bývalý první radní, který je od soboty ve vazbě s dalším obviněným bývalým tajemníkem Brna-středu Radovanem Novotným (46), však raději rezignoval sám.

Oběma obviněným politikům brněnské ODS hrozí pět až dvanáct let vězení za to, že údajně převzali milionový úplatek od developera, který chce v proluce v ulici Veveří na pomezí centra Brna a Žabovřesk vybudovat extravagantní Sonocentrum.

djaba ( 15. února 2010 16:02 )

Ano , čeká je příkladné potrestání - dostanou ošklivý pelíšek s velmi neošklivou mzdu.Nebojte se a držte jim palce.

kozelch ( 15. února 2010 15:46 )

Zděšené prozření libovolného komunálního politika z města nad 50000 obyvatel : Šmankote, vono je to trestný

siroky11 ( 15. února 2010 15:38 )

gogo ( 15. února 2010 15:13 )

"...Oběma obviněným politikům brněnské ODS hrozí pět až dvanáct let vězení za to, že údajně převzali milionový úplatek od developera...." Kolikrát jsme již takové "bububu" slyšeli a kolikrát se to pak vše zametlo pod koberec... Věřím, že i v tomto případě tomu nebude jinak ... Prohnilí proti prohnilým nikdy nepůjdou ....

omachel ( 15. února 2010 13:22 )

na každé prase se vaří voda!!! Těchto xindlů je ale v politice spousty a najdou se ve VŠECH stranách!!! Jo, tenhle byl zrovna z ODS, ale nesmíme zapomínat ani na kř획ÁLOVĚ ČISTÉHO sTANDU NÁDRAŽÁKA,KTERÝ KRADL JAKO STRAKA a do dnes neřekl odkud vlastně ty penízky vzal,že???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa