Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chválíme: Nenechala se podmáznout, dostane odměnu

Autor: ČTK, jos - 
9. prosince 2011
13:50

Nadační fond proti korupci (NFPK) spojený se jménem podnikatele Karla Janečka dnes částkou 300 000 korun ocenil Renatu Horákovou ze Znojma za odvahu poukázat na korupční jednání na tamní radnici.

Podle nadačního fondu Horáková jako vedoucí majetkového odboru radnice ve Znojmě nepodlehla nabídkám, nátlaku a vyhrožování ze strany bývalého tajemníka městského úřadu Vladimíra Krejčíře ani bývalého starosty a pustila se do boje, který městu Znojmu ušetřil desítky milionů.

Jednou z nevýhodných transakcí byl podle Horákové pronájem bývalého vojenského areálu Malá Louka o rozměru zhruba 60 000 metrů čtverečních.

"Měla jsem se podepsat pod materiál, kterým se měl tento pozemek pronajmout za dvě koruny ročně a zabřemenit, takže by město s těmi pozemky už nemohlo nijak nakládat," řekla dnes novinářům Horáková. Městu tím měla vzniknout ztráta až 90 milionů korun oproti běžné formě pronájmu.

smeagol ( 9. prosince 2011 18:38 )

Tomu se snad ani nechce verit, ze se v CR jeste objevi bila vrana. Pani Horakove preju silne nervy a dale by me zajimalo, co se stalo zminovanym panum, co vyvijeli natlak.

illis ( 9. prosince 2011 16:31 )

Jediná pi..t..cha jseš tady na této diskuzi ty sám , to se nedělá urážet tuto ženu. Kdyby se takto zachovali další lidé, nebyla by tato země rozkradená a nebylo by tolik milionářů a miliardářů dotovaných z peněz státních zakázek . Chápeš.

dfghjk ( 9. prosince 2011 14:49 )

Trochu se obávám, že její radost nebude mít dlouhého trvání, protože pokud ji radnice zažaluje pro poškození dobrého jména, paní Horákové se sotva podaří korupční jednání prokázat a pak zaplatí soud a nějakou pokutu a peníze budou fuč a ona bez práce. A zbudou jí jen oči pro pláč.

anka ( 9. prosince 2011 14:16 )

Pani Horakove patri velky dik

krat5 ( 9. prosince 2011 14:15 )

Vážená paní Horáková, gratuluji k odvaze a smekám před Vámi...takových lidí je v politice asi dost málo...jen tak dál

Zobrazit celou diskusi