Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kocourek omlouvá 16 milionů: Schoval je před manželkou?

Za jaké peníze přišel Kocourek k této vile? Byly legálního původu?
Za jaké peníze přišel Kocourek k této vile? Byly legálního původu?  (Autor: Ladislav Křivan a ČTK)
Autor: jos - 
9. listopadu 2011
14:18

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek se dnes sejde s premiérem Nečasem, aby mu vysvětlil, jak se na účtu jeho matky objevilo 16 milionů korun. Podle zdrojů serveru tyden.cz přijde Kocourek s historkou, že peníze schoval před svou manželkou kvůli rozvodu.

Ministr průmyslu Kocourek je pozvaný na kobereček, aby Nečasovi vysvětlil, kde jeho matka vzala 16 milionů korun.

Server tyden.cz přišel s verzí, že peníze pocházejí od Kocourka, který je na matčin účet přesunul v roce 2008 proto, aby se o ně nemusel dělit při rozvodu. Otázkou je, jak na toto vysvětlení zareaguje Nečas.

Z informací, které v pátek zveřejnila MF Dnes, vyplývá, že matka ministra Jindřiška Kocourková uzavřela 3. března 2008 smlouvu s Key Investments (KI). O týden později se na jejím účtu objevily dluhopisy v hodnotě 16 milionů korun. Byly to neveřejně obchodovatelné cenné papíry, do nichž investovala peníze klientů výhradně společnost KI: dluhopisy E Side Property, Sincomu a ústecké firmy Via Chem Group.

Pokyn k prodeji dala Kocourková o tři měsíce později. Za další měsíc pak odešla hotovost 16,14 milionu korun na její účet v bance UniCredit. Z dokumentů není jasné, jakým způsobem žena za dluhopisy zaplatila, napsal list. Pouze z nich vyplývá, že vše přišlo od neprůhledné firmy Eton Ventures registrované v Novém Mexiku.

soustek ( 9. listopadu 2011 22:28 )

Když jsme si po revoluci pouštěli Jakeše a ta jeho řečnická cvičení,tak jsme se u toho dobře bavili,a byli přesvědčeni o tom,že podobní tupci nám sice vládli a rozhodovali o naší zemi a o nás ale ,že to už je za námi.Teď po té jeho tiskovce je vidět ,že jsou u moci lidé stejní jako za Jakeše.Jen se jinak jmenují.

gogo ( 9. listopadu 2011 21:57 )

To, co si dnes dovolí "politik" vymyslet jak malé dítě a co mu u "spolupolitiků" projde jako omluva či vysvětlení, je jen výsměch nám všem... 17. listopapadu budeme mít skutečně co slavit...

petulka011 ( 9. listopadu 2011 21:32 )

Ano je to de.il.Ex-manželka.

petrpavel2 ( 9. listopadu 2011 21:15 )

Je možný, že je TAK MOC BLBÝ? Takhle si naběhnout. ODS mu dá luxusní čas k tomu, aby s právníky vymyslel nějakou báchorku a ten blbec přijde s tím,že ulil prachy před ženou (= trestný čin, navíc žena ho může o tyto peníze žalovat + úroky). Část peněz, asi 10 mega, je prý výnos z podnikání. Trvalo mu dlouho, než to do kamery přiznal, takže si určitě finančák zjistí, jestli byla tahle částka řádně zdaněná. Jestli ne, dodaní to, napaří za každý den penále a je to další trestný čin. Je to fakt takový debil???? A navíc koktá jak uličník, přistižený při hodu kamenem do okna

helena14 ( 9. listopadu 2011 20:57 )

Možná bychom mohli začít s nápravou tady. http://www.eps.cz/pankrac/ kolik se vás přidá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa