Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Záhadní milionáři musí pryč, vzkazuje opozice ministru Kocourkovi

Matce ministra Kocourka pomohla k bohatství stejná firma jako Grossovi
Matce ministra Kocourka pomohla k bohatství stejná firma jako Grossovi  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, Kjos - 
7. listopadu 2011
15:05

Matka ministra průmyslu Martina Kocourka (ODS) v roce 2008 záhadně zbohatla. Na jejím účtu se najednou objevilo 16 milionů korun. Ačkoliv se ministr zatím tváří, že je vše naprosto v pořádku, síly tlaky, že musí původ peněz vysvětlit, nebo odejít z ministerského křesla.

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka (ČSSD) chce, aby se na Kocourkovy patálie důkladně podíval premiér Petr Nečas.

"Není možné, aby ve vládě byli ministři, jejichž majetkové poměry vedou ke spekulacím," uvedl rozlobený Sobotka.

Okolo společnosti Key Investments, která podle Mladé fronty Dnes před třemi lety zobchodovala Kocourkově matce 16 milionů korun, "je tolik vazeb a zrealizovaných obchodů, že to nevypadá jako náhoda".

Sobotka varoval, že pokud koalice bod zařadit odmítne, bude se s ním ČSSD do sněmovny vracet, dokud Nečas věc nevysvětlí nebo Kocourka neodvolá.

Záhadné manipulace s miliony i u Vondry

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek chtěl zařadit na schůzi o auditu státní podniku Letecké opravny Malešice (LOM), který zadal bez výběrového řízení ministr obrany Alexandr Vondra (ODS). "Ministr Vondra ve mně vyvolává úžas a začíná být záhadnou postavou," podotkl Zaorálek. Podle dnešního Práva zadal Vondra desetimilionovou zakázku bez tendru navzdory názoru právníků ministerstva.

reeh ( 8. listopadu 2011 16:00 )

Však na to má ODS "experta" http://vtipy.netroof.eu/item/5568/agentura-quotmodre-kostequot/

sibuna ( 8. listopadu 2011 10:39 )

Je potřeba tenhle stát vykrást,propachtovat si veškerou půdu a potom vybírat od obyvatel poplatek za bydlení v ČR!A když budete hodní,možná uvidíte i ta zlatá prasátka,jak se vám vysmívaj9

mathony ( 8. listopadu 2011 07:31 )

kdy už konečně bude těmto hajzlům odebrán nakradený majetek a rodinám které k nemu patří pokud neprokáží do detailu kde na to vzali dacani přepisují majetky na příbuzné a jsou v pořádku to je největší bordel a ti co v parlamentu sedí léta jsou jeden vedle druhého v machinacích ale nic se jim neděje ba naopak ještě jim platíme nekřestanské výplaty

bobina ( 8. listopadu 2011 07:18 )

No,upřímně řečeno,viděla jsem zavřeného jen jednoho politika z ČSSD,a ten si to odseděl.Asi měl blbého právníka,nebo to byl ňouma,který kradl blbě!

ostravsky ( 8. listopadu 2011 06:34 )

Že skončí jako ministr by mělo být jisté.Pak by měl následovat trest za rozsáhlou zlodějnu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa