Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodinný dům podle Palase: Chystá penzion! A načerno

Autor: Jiří Krušina, zufk - 
4. listopadu 2011
06:05

Bezmála tři roky stojí v Ludvíkově Orlí hnízdo hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase (59). Tři roky politik zapírá, kde přišel k desítkám milionů, jež výstavba luxusního sídla stála. Objekt, který stavěl jako rodinný dům, zatím nezkolaudoval. Vizitky na bráně svědčí o tom, že z něj chce udělat potají penzion.

Všemocný hejtman Jaroslav Palas si užívá luxusu v novém rodinném sídle v Ludvíkově. „Jezdí sem občas. Viděl jsem, jak se opaluje. Párkrát tady bylo i nějaké mecheche,“ prozradil muž ze sousedství.

Bezpáteřní politik, který bedlivě tají, jak nabyl miliony korun na luxusní sídlo, jej zatím ještě nezkolaudoval. „Když jsem tady viděl luxusní limuzíny a pracháče, tak mě zajímalo, zda je Palasův objekt zkolaudovaný. Zaplatil jsem si náhled do katastru a zjistil, že překvapivě není,“ řekl další člověk z Ludvíkova, který si přeje zůstat také v utajení před strachem z hejtmana.

Na úřadě ve Vrbně pod Pradědem toho Blesku příliš neprozradili. „Omlouvám se, ale nemohu vám poskytnout téměř žádné informace ke stavbě pana Palase. Snad jen to, že je stavba nadále povolena,“ řekl pracovník odboru výstavby z Vrbna pod Pradědem Pavel Švan.

Na bráně u vjezdu do Palasova sídla je na zvoncích zřetelně napsáno: apartmán, recepce, správce. I z toho lze usoudit, že půjde o penzion. „Mohu říci, že není snadné v horské lokalitě získat povolení na stavbu či řádnou kolaudaci penzionu,“ podotkl Švan.

Palas o milionech mlčí

Kde vzal moravskoslezský hejtman peníze na luxusní sídlo v Ludvíkově? Sám Palas mlčí. Ani z majetkových přiznání, která měl za povinnost jako zvolený člen Parlamentu odevzdávat, se veřejnost nic nedozví. „Od pana Palase tady mám přiznání za roky 1999, 2001, 2002 a 2003, za ostatní roky pan poslanec tato přiznání neodevzdal,“ řekla serveru iDnes.cz Hana Šedivá z kanceláře Senátu.

Ve zbývajících letech přiznání nepodal. To sice odporuje zákonu, ale nebyly za to žádné sankce. Podezření, že Palas získal peníze nelegálně při privatizaci Setuzy, se policii nepodařilo prokázat.

karel128 ( 8. listopadu 2011 09:51 )

Jen další bolševickej zlodějskej ksindl z mnoha "čistejch" z KSČSSD,ODS a ostatních pol.stran,..!! Zde pomůže již jen nesametový převrat,velký lágr s kamenolomem..aby se tam všichni takový zlodějský ku.vy vešli..! "Volte socany"..kreténi..!!

greywolfmira ( 4. listopadu 2011 13:00 )

Lépe bych to nenapsal.Jen se bojím,že revolta už není v módě,lidé jsou nevěřícní,takže jediné východisko jsou volby a konečně nevolit tyto strany prospěchářů.Jenže prosťoučký člověk u voleb se zamyslí:nesnáším ptáky,proto musím dát hlas socanům,protože pokud ho dám třetí straně,půjde tento hlas do ztracena.A na tuto nótu obě největší strany hrají,v zastupitelstvech jsou domluvení jedna ruka,na oko zahrají šaškárničku,ale výsledek je takový,že se napakují všichni z těchto stran.Vůbec jim nejde o to,aby tato zem vzkvétala,aby se už konečně ustálily ceny a my mohli konečně jít jednou za měsíc do kina,jelikož na to kino už jako kdysi střední třída nyní nemám.Nemám ani,abych si koupil oblečení,boty,odrazuji děti od výletů,povinných věcí do školy atd.atd.Nejhorší ale je to,že bychom toto utahování pochopili všichni,ale jak?Proč? Když takovýto lidi hlásí o šetření a sami mají "naspořeno" a jsou za vodou. Je to opravdu tak akorát na tu emigraci,jinak to nevidím.

dolezrad ( 4. listopadu 2011 12:44 )

Jedna věc je nebetyčná drzost našich mocnářů krást naše peníze. Druhá věc je proč jim to prochází... justice má asi dvojí metr, policie radši žádný a lidé na stavebním úřadě atd. atd. Proč se nenajde někdo neúplatný, kdo se tomu dokáže postavit? Asi proto, že takový ideální člověk má rodinu, své zdraví...a proti sobě armádu vycvičených bohatých zločinců. Spravedlnost a právo jsou v této republice jen teoretické a velmi abstraktní pojmy. Bohužel....

dolezrad ( 4. listopadu 2011 12:33 )

kritika správná, ale co jen s tím...

joudajoudovy ( 4. listopadu 2011 12:29 )

Uz to rikam nekolik let, vsichni, kteri za komousu vystudovali VS, museli mit odpovidajici kadrovy posudek a kdyby nebyl samet, na sva mista by se stejne dostali a to, za pomoci rude knizky a haranti budou v SSM. Proto si tak vsichni rozumi, ve snemovne a senatu by se sezrali, ale vypnou se kamery, stahnou se do svych zatuchlych kancelari a tam spradaji, vitaji a prijimaji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa