Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

BMW pro papaláše: Vyhozených 23 milionů!

BMW pro papaláše 23 milionů bokem
BMW pro papaláše 23 milionů bokem  (Autor: Blesk)
Autor: Adam Jaroš, Sandra Apostolidisová, Kbali - 
7. října 2011
05:55

Chcete se vozit luxusní limuzínou, kterou dřív jezdil například ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09)? Potom máte právě teď jedinečnou příležitost! Devatenáct téměř nových BMW v plné výbavě právě stojí v pražském autobazaru AAA Auto. Proč a kdo se ale aut s rokem výroby 2011 týž rok zbavil a prodělal tak okolo 23 milionů? Těžko říct. K bavorákům se totiž najednou nikdo nezná!

Informace Blesku o prodeji flotily vozů BMW potvrdila Alžběta Šťastná z odboru komunikace autobazaru AAA. „Ano, vykoupili jsme devatenáct luxusních BMW od ministerstva zahraničních věcí a Parlamentu ČR. Jedná se o vozy, které jsou maximálně jeden rok staré a mají nízký nájezd kilometrů,“ uvedla. Každý vůz musel podle ní původně stát přes 3 miliony korun. Po necelém roce si ale můžete auto koupit za pouhých 1,8 milionu.

Někdo tedy vyhodil 23 milionů z okna. A není proto divu, že se teď k podivnému obchodu státní úředníci příliš nehlásí. „Žádné limuzíny tímto způsobem neprodáváme,“ řekla Anna Štěpková z tiskového oddělení Sněmovny. Podobně reagoval Senát. „Zbavovali jsme se letos šesti vozidel BMW, ale poskytli jsme je ministerstvu dopravy a Nejvyššímu kontrolnímu úřadu. Navíc to byla auta podstatně starší,“ reagovala senátní mluvčí Pavlína Heřmánková. A ministerstvo zahraničí? To jediné připustilo, že vozy mohly jezdit v jeho službách. Ale jisté si není.

„Každý rok dostaneme vozy nové a dodavatel si převezme vozy rok používané. Ty jsou poté majetkem dodavatele, který je dále prodává, proto nelze vyloučit, že se vůz dříve používaný ministerstvem objeví v dalším prodeji,“ uvedl mluvčí ministerstva Vít Kolář. Každopádně je jisté, že »záhadné« automobily v bazaru stojí, a jeho mluvčí i na opakovaný dotaz potvrdila jejich původ. Vzpomene si nakonec někdo ze státních úředníků, že auta šla do prodeje skutečně z jejich garáží?

"Záhadná" auta na prodej

BMW řady 7 s motorem o výkonu 407 koní

Maximální staří 1 rok

Exkluzivní verze s prodlouženým rozvorem o 12 cm (vice místa pro cestující vzadu)

Zadní sedačky elektricky nastavitelné

Vyhřívání a odvětráváni všech sedadel

Elektrické dovíraní dveří

Diskrétnost zaručena díky elektricky ovládaným roletkám na zadních oknech

Pořizovací cena přes 3 miliony korun

Též k mání za 1,8 milionu korun

vonamula ( 8. října 2011 19:32 )

ani bych se nedivil, kdyby ty bavoráky už měly stočený tachometry, vycucnutou nádrž, slicky na plechách a rádio s "AAA"

zdan ( 8. října 2011 11:48 )

Mam takové tušení,že ty si tu *** už v jednom vozíš.

zdan ( 8. října 2011 11:45 )

Nechapu,protože se tady baví o tom,proč si nekoupi skodovku,ta je levnější a budou propagovat česky vyrobek.Pochybuji ,že německé ministerstvo zahraničí ma k dispozici např,francouzske vozy.

zdan ( 8. října 2011 11:39 )

To ti zavidím,někdo nema praci ani ve všední dny.

zdan ( 8. října 2011 11:36 )

Plně souhlasím.Tak 22.října v Praze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa