Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dluhopisy jsou hitem, Kalousek jich vydá víc

Kalousek je potěšen zájmem o státní dluhopisy
Kalousek je potěšen zájmem o státní dluhopisy  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, map, mivrk - 
4. října 2011
20:05

Jen dva dny si lidé mohou poprvé koupit státní dluhopisy, a už jsou téměř vyprodány! Z celkového plánovaného objemu 10 miliard už jsou ve třech bankách zamluveny dluhopisy za 8,8 miliardy.

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) proto naznačil, že zřejmě zvýší celkový objem nabízených dluhopisů.

„Nerad bych zavíral krám dříve než v pátek, což při tom zájmu, který běží, bude znamenat, že to bude víc než deset miliard,“ řekl, aniž by však upřesnil, o kolik se limit zvedne. Do dluhopisů však podle všeho investují hlavně nejmovitější Češi, kteří jich kupují za statisíce až miliony korun.

reeh ( 6. října 2011 22:03 )

Ale v zahraničí si ***a považují.... http://vtipy.netroof.eu/item/6139/velky-a-zlaty/

husqarnowicz ( 5. října 2011 10:19 )

Správná otázka! A neméně správná připomínka o sázce na lidskou chamtivost a blbost. Pokud pro někoho nejsou Kalouskovy sviňárny dostatečným varováním, je to jeho věc. Ale ať za pár let nebrečí, že přišel o peníze. V oškubávání lidí o prachy je totiž Kalousek mistr nad mistry. On vlastně ani nic jiného neumí.

max898 ( 5. října 2011 10:09 )

Přesně tak a jak znám Kalouska , tak ten zase bude mít založenou novou stranu A bude vehementně kritizovat vládu , že rozhazuje peníze a dovede nás do Řecka. Akorát , že ta vláda nebude dělat nic jiného než , že bude proplácet to co Kalousek zrežíroval. Je to mistr demagog , ten by dokázal i lidem namluvit , že slunce je modré

rexblue ( 5. října 2011 09:05 )

A nyní si položme otázku : Z ČEHO CHCE KALOUSEK DLUHOPISY PO STANOVENÉ DOBĚ PROPLATIT? Evidentně si s tím hlavu neláme,takže mu vyšlo vsadit si na lidskou chamtivost a blbost.

kukuku ( 5. října 2011 05:41 )

Ber to v klidu. Když se najdou takoví, kteří dluhopisy koupí, tak klesnou náklady státu (i Tvoje) na pokrytí státních dluhů ve srovnání s půjčkami u zahraničních bank. Problém je v tom, jak rychle státní dluh narůstá a z jak velké části vzniká rozkrádáním. Většina zájemců o dluhopisy jsou stejně modří fanatici, takže Kalousek oblbuje hlavně vlastní stádo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa