Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kající se Kalousek: Za své výroky vůči europoslancům se stydím

Kalousek si to pěkně zavařil, kolegové si o něm myslí, že je hrubián
Kalousek si to pěkně zavařil, kolegové si o něm myslí, že je hrubián  (Autor: čtk)
Autor: bali, ČTK - 
26. září 2011
18:27

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) za poslední dny nadělal nejeden průšvih. Nejdříve řekl Lidovým novinám, že Nečas je premiérem jenom z vůle kmotrů ODS a vzápětí nafackoval mladíka přímo před sněmovnou. Jako třešničku na dortu ještě stihl nazvat dva europoslance bezvýznamnými idioty.

V pondělí se Kalousek omluvil a přisoudil svá pochybení nadměrnému vyčerpání a stresu. To ale občanským demokratům nestačí. Požadují po vedení TOP 09, aby se od jeho výroků distancovali, protože je považují za neurvalé.

„V okamžiku mimořádného vypětí jsem na adresu dvou europoslanců použil výrazy, které jsem použít neměl a za jejichž vyřčení se hluboce stydím. Takové výroky skutečně nepatří ani do politiky, ani do slušné společnosti,“ sypal si v tiskové zprávě popel na hlavu správce státní kasy.

Europoslance urážel, protože neunesl jejich kritiku, že nechodí na jednání ministrů financí Rady ministrů EU (Ecofin). Pro Lidové noviny se vyjádřil, že europoslanci Strejček a Fajmon jsou "zlobou nadaní idioti", kteří o tom nic nevědí.

Nečas únavu ministra avizoval

Už minulý týden se Nečas obával o Kalouskovo zdraví. "S velkým znepokojením pozorujeme v posledních měsících a posledních dnech stupňující se velkou únavu pana ministra financí, která se projevuje vysokou podrážděností, jistou mírou verbální agresivity, neuváženými výroky. Osobně mám o psychický a zdravotní stav pana ministra financí velkou starost a trošku se o něj bojím," řekl Nečas iDnes.cz.

Ten ale kontroval, že je v pořádku a ať se premiér nestará. Možná měl, protože Kalousek stihl během jednoho dne pěkně rozdmýchat situaci na české politické scéně a ani titul nejlepšího ministra financí střední a východní Evropy mu nepomůže smazat jeho neuvážené výroky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

komentator ( 28. září 2011 15:17 )

Dovedete si představit, že by se Rath choval jako psychopat Kalousek? Koaliční "trojkolka" by ve Sněmovně rozhodla o vydání Ratha policii k vyšetřování! A pokud by Rath nešel za mříže, tak by šel za psychopatické jednání do blázince! Jsem zvědav zda bude potrestán Míra (Padák) Kalousek za své agresivní psychopatické jednání! Na Západě, by poloožralý člen vlády, který napadl občana, by okamžitě dostal padáka! A policie by vyšetřovala agresivního psychopatického ministra. A co Nečas? Tomu Kalouskovo řádění nevadí!

komentator ( 28. září 2011 11:03 )

Ten hochštapler Kalousek nadělal za posledních 20 let tolik leváren a podvodů, že "normální" člověk by za ty zlodějiny z basy nevyšel. Omluva Kalouska nestačí! Kalousek by měl ihned vypadnout z politiky a chodit kanály! Kalousek se podílel se na světových unikátechjako superhrubá mzda, kterou teď chce pro zěmnu zase rušit. Topolánek, Nečas a Kalousek zrušili progresivní zdanění bohatých a lidí s vysokými příjmy. Dokonce ani komunisti při své absolutní moci nebyli takoví hňupi, aby si dovolili prosadit zákon, že členové UV KSČ budou mít nižší procento odváděné daně z příjmu než všichni ostatní! Proč je ve všech zemích západní Evropy vysoké zdanění bohatých a lidí s vysokými příjmy? Vesměs jde o daně z příjmu přes 40% jako např. Francie, Velká Británie, Japonsko, Švédsko, Rakousko. Proč Itálie, USA, Španělsko, USA, Velká británie připravují další zvyšování daní bohatých a lidí s vysokými příjmy? Nevládnou ve většině těchto zemí pravicové vlády? Nečas, Kalousek, John se budou divit, když lidi půjdou do ulic a vyženou vládní korupčníky od koryt. 22.října organizují občanská sdružení protivládní manifestaci v Praze na náměstí Republiky. Kalousku lidi jsou na tebe nas...í. Zacinkají ti klíči....

rudyptak48 ( 27. září 2011 18:12 )

Fandíš také cikánům?

rudyptak48 ( 27. září 2011 13:28 )

Tohle je rovnost a svoboda po Česku. Myslím, že protesty v Bulharsku jsou jenom rozbuškou.

milin ( 27. září 2011 13:21 )

Pomalu ale jistě si podřezává židli na které sedí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa