Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Matka ministra Kocourka záhadně zbohatla: Mami, kde jsi vzala miliony?

Nečas žádá po Kocourkovi vysvětlení, jak k penězům jeho matka přišla.
Nečas žádá po Kocourkovi vysvětlení, jak k penězům jeho matka přišla.  (Autor: ČTK)
Autor: lm - 
5. listopadu 2011
11:57

Matka ministra průmyslu Martina Kocourka Jindřiška záhadně zbohatla. K milionům jí pomohla společnost Key Investments. Po Stanislavu Grossovi je to již druhý případ náhlého zbohatnutí právě díky této společnosti. Premiér Nečas žádá, aby ministr původ peněz vysvětlil!

O případu informovala MF Dnes. Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek se v pátek zpovídal premiéru Nečasovi. Ten chce o záhadném zbohatnutí jeho matky vědět více. Ministr odmítl celou věc komentovat, neboť prý o soukromém obchodu své matky nic neví.

Matka Jindřiška Kocourková podepsala s firmou Key Investments smlouvu a týden poté jí na čerstvě založený účet přišly cenné papíry v hodnotě zhruba 16 milionů korun, které posléze prodala a peníze převedla jinam. Nutno podotknout , že v době podivného obchodu v roce 2008 byl Kocourek předsedou dozorčí rady ČEZu, od kterého Key Investments dostala nejednu zakázku. Stejná firma stojí i za náhlým zbohatnutím bývalého premiéra Stanislava Grosse.

Premiér se vyjádřil, že pokud bude Kocourkovo vysvětlení důvěryhodné, bude ho respektovat. V případě, že se ministrovi nepodaří vysvětlit premiérovi za co peníze přesně jsou a poškodí tím jméno ODS, nabídl Kocourek složení své funkce.

penkava ( 11. listopadu 2011 08:44 )

Tak a ted´by měl jít na přetřes Gross!

rudyptak48 ( 7. listopadu 2011 16:22 )

Je to pořád stejné. Když politik prošustruje miliony, a podaří se jej nějak dostat z očí, dostane se vždy záhadně k penězům. I analfabet si spočítá, kde tak najednou zbohatl. Jenom státní orgány nic nevidí. Jsou snad hloupější než ten analhabet? Nebo jsou všichni vzájemně propojeni?

bobina ( 7. listopadu 2011 15:48 )

O Grossovi si myslím své,ale kampaň proti němu byla dost solidní a z politiky ho dostali! Tady je ticho po pěšině a situace je to podobná! Opozice je slabá a nestačí!

rudyptak48 ( 5. listopadu 2011 18:02 )

Nečas je již předem přesvědčen, že spolustraník Kocourek a jeho skvělá matka jsou křišťálově čistí. Kdo mu dokáže opak? Je to stejné jako se Standou Grossem. O tom to také všichni ví, a nic se doposud nestalo. Opět musím už po několikráte opakovat, že politika je lehká ženská, která podrží těm připraveným. Naši politici napříč celým spektrem jsou opravdu připraveni. Spolu s poslanci, vytváří nesmyslné zákony, které se dají snadno obejít. To by napravila opravdu jen nová revoluce, ale ne sametová, a ne s takovým vůdcem jakým byl Pravdoláska.

lorka ( 5. listopadu 2011 17:54 )

Ta sebranka na hradě je opravdu neuvěřitelná. Defenestrace by bylo jediné řešení, vyčistit ten náš zkorumpovanej stát

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa