Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Bártu už stíhají kvůli podplácení, Škárku kvůli braní úplatku

Autor: ČTK, mivr - 
6. září 2011
14:37

Policisté dnes obvinili šéfa poslanců Věcí veřejných Bártu z podplácení. Jeho nezařazeného kolegu Škárku začali stíhat za přijímání úplatku.

Protikorupční policie v úterý obvinila předsedu poslanců Věcí veřejných Víta Bártu z podplácení. Nezařazeného poslance Jaroslava Škárku začala stíhat kvůli podezření z přijetí úplatku.

Bárta se podle policie snažil uplatit své tehdejší spolustraníky Škárku a Kristýnu Kočí. Škárka pak údajně část peněz použil a věc ohlásil až potom. Bártovi hrozí v případě odsouzení až šestileté vězení, Škárkovi až tříletý trest nebo zákaz činnosti.

Bárta stále tvrdí, že jim jen půjčil

Předseda poslanců VV dal podle výpovědí svých bývalých spolustraníků poslankyni Kočí půl milionu korun, ve Škárkově případě šlo o 170 000 korun. Škárka počátkem dubna řekl, že od září měsíčně dostával 55 000 korun za loajalitu. Škárka a Kočí byli následně ze strany vyloučeni.

O vydání Bárty a Škárky k trestnímu stíhání rozhodla minulý týden sněmovna. Bárta od počátku tvrdí, že je nevinen. Svým kolegům prý peníze půjčil. Škárka zase poukazuje na to, že policisty sám upozornil na to, že jednu bankovku rozměnil.

Policejní žádost o vydání Bárty zkritizoval již dříve jeho advokát Oldřich Chudoba. Sněmovna podle něho nerozhodovala na základě úplných a objektivních podkladů. Proto chce, aby postup policie a dozorového státního zastupitelství zkontrolovalo nadřízené Městské státní zastupitelství v Praze.

kleopatravii ( 6. září 2011 16:21 )

Nejste Bártův advokát?

kleopatravii ( 6. září 2011 16:05 )

Třeba by Kikině připomínal Tluchoře a ještě by jim to dělalo dobře

kleopatravii ( 6. září 2011 16:03 )

black7011 ( 6. září 2011 15:45 )

Chlapi,když žerete,tak "nemlaskejte!-český národ má velice citlivé zvukovody..

limak007 ( 6. září 2011 15:33 )

Pane kleopatravii, trapná komedie je vše to, čemu jsme nuceni přihlížet. Toto je asi ten boj s korupcí! Všichni šmejdi korupčničtí, ti zůstávají na svých postech a dál přihrávají svým kamarádíčkům miliardy. To nevadí. Ale že Bárta (ze svého!!!) dá svým domnělým přátelům pár korun v nouzi, to se teď národ strhne! Běžte všichni do řiti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa