Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bárta si stěžuje na své trestní stíhání

Vít Bárta přichází na tiskovou konferenci a přináší si napsané prohlášení, že bude hlasovat pro své zbavení imunity
Vít Bárta přichází na tiskovou konferenci a přináší si napsané prohlášení, že bude hlasovat pro své zbavení imunity  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: kos, zuf - 
9. září 2011
16:25

Bývalý ministr Vít Bárta (37), který je obviněný z uplácení svých kolegů ze strany Věci veřejné, si stěžuje na průběh vyšetřování. Policisté prý nezvažují důkazy v jeho prospěch. Bárta proto podal proti svému stíhání za uplácení stížnost.

Policisté exministra dopravy Víta Bártu obvinili v úterý přímo ve Sněmovně. Podle něho je však vyšetřování nefér. Průběh stíhání kritizuje i Bártův advokát Oldřich Choděra: „Policisté v usnesení vůbec nehodnotí důkazy v jeho prospěch. Vychází jen z domněnek Kristýny Kočí a Jaroslava Škárky,“ uvedl Choděra.

Policisté podle Choděry vůbec nepřihlíží třeba k výsledkům vyšetření Kristýny Kočí na detektoru lži, ale nedostatků je prý víc. „Navrhujeme, aby usnesení o stíhání bylo zrušeno,“ dodal Choděra.

Exministra obrany a poslance Víta Bártu obvinili z korupce jeho bývalí straničtí kolegové Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí. Škárkovi měl Bárta dát 170 tisíc, Kočí půl milionu. Bárta od počátku tvrdí, že šlo o půjčky, žádnou smlouvu o půjčce však nemá.

Bárta prohlásil, že imunitní výbor sám vyzve ke svému vydání k trestnímu stíhání, protože jedině soudní proces jej může očistit a ukázat, co je pravda. O vydání požádal také Škárka, který je stíhán za to, že na rozdíl od Kočí peníze přijal. Sněmovna vydání obou poslanců ke stíhání za korupci na konci srpna odhlasovala 177 hlasy ze 181 přítomných poslanců.

andrea68 ( 12. září 2011 18:13 )

Zatím co Gross, Řebíček, Topolánek, Kalousek a stovky dalších výlupků šli do politiky kvůli svým ideálům a neměli z toho, chudáci, ani korunku navíc. Neměli by být také vyznamenáni jako Mašínové?

komentator ( 12. září 2011 13:56 )

Souhla JTAPB Bárta naprosto cynicky informoval vedení Bezpečnostní agentury ABL, že jde do politiky, aby zejména získal pro Agenturu ABL lukrativní kšefty. Copak qqqq neví, že Bezpečnostní agentura ABL spolu s Agenturou Group 4 získala loni po vstupu Bárty do vlády dosud největší kontrakt (700 milionů korun) za ostrahu zařízení státní firmy ČEZ? Je zajímavé, že k podpisu tohoto největšího kontraktu pro bezpečnostní agentury došlo po vstupu Bárty do vlády?

cert ( 12. září 2011 12:26 )

Máte v lecčems pravdu, jen nechápu čím je vám milá KK, která kolaboruje právě s těmi, na jejichž vrub celý vámi popisovaný marast jde.

max898 ( 12. září 2011 09:02 )

Tak jestli to vidíte tak , že každý kdo obviní Bártu je zkorumpovaný , zmanipulovatelný dokonce podle vás i policejní sbor , který na detektoru Kočí vyslýchal tak pak je to těžké. Jsou lidi , kteří jsou obětními beránky a pak jsou lidi , kteří ty obětní beránky umí skvěle zahrát.

vonstronhaim ( 12. září 2011 08:16 )

hmm,nerozumím vašemu zanícenému dokazování,že Bárta musí být vinen,kdo vám dal na právo,hrajete si na soudce,házite obvinenim na vsechny strany,jste jako deti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa