Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Policie předala Bártovi rozhodnutí o zahájení trestního stíhání

Vít Bárta (exVV) byl zbaven imunity, policie se ho chystá stíhat. Podaří se jim dostat ho za mříže?
Vít Bárta (exVV) byl zbaven imunity, policie se ho chystá stíhat. Podaří se jim dostat ho za mříže?  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: bali, ljšk - 
5. září 2011
20:14

Po necelém týdnu zbavila sněmovna Víta Bártu z Věcí veřejných poslanecké imunity a policie se mu hned předala rozhodnutí o zajájení trestního stíhání ve věci korupce. Informovala o tom televize Nova

Ve spisu s krycím názvem "Sněmovna" se politik pokusil uplatit půl milionem předsedkyni VV Kristýnu Kočí a 170 tisíci Jaroslava Škárku. Škárka úplatek přijal a je proto stíhán také.

Pro vydání hlasovalo 177 ze 181 přítomných, proti se postavili pouze tři politici. Bárta stále tvrdí, že šlo o půjčky. Ke stíhání chtěl být vydán, aby se mohl očistit. Na postup policie ale nedávno podal stížnost. Žádost o jeho vydání je podle něj nevyvážená a tendenční.

marast ( 6. září 2011 15:58 )

Tohle si nemyslím, dokud není prokázána jeho vina, tak je brán podle zákona jako nevinný, navíc sám byl pro to, aby byl vydán a když byl do té funkce zvolen, všichni věděli, že mu to vyšetřování hrozí!

komentator ( 6. září 2011 11:53 )

Bude zajímavé, zda Bárta odstoupí z funkce šéfa poslaneckého klubu strany VV. V případě zahájení trestního stíhání by v každé civilizované zemi předseda poslaneckého klubu odstoupil z funkce šéfa poslaneckého klubu. Pokud by tak neučinil, tak by byl z této funkce odvolán! Myslím, že Bárta by alespoň po dobu vyšetřování své korupční kauzy neměl vykonávt funkci šéfa poslaneckého klubu Véčkařů!! Vždyť Véčkaři slibovali před volbami, že zavedou do politiky nový politický styl, slušnost a férovost!

bjih ( 6. září 2011 09:36 )

Když se rozhlédneme, je to kolem nás jako v Kocourkově. Buď je to k úpěnlivému pláči, nebo k hurónskému smíchu. Žaloba v tomto směru mi připadá směšná -víc bych se zaměřila na sever - tam jsou teď velmi vážné starosti, které je nutné řešit. "Půjčky" kolegům kteří mají při skleničce (lahvičce)vína v kapse zapnutý diktafon bych vynechala a nezatěžovala média, natož soudy.

komentator ( 6. září 2011 08:59 )

Je Bárta důvěryhodný? Nelhal Bárta, když na podzim 2010 již jako ministr dopravy tvrdil, že Bezpečnostní agentura ABL pod jeho vedením nikdy nešpiclova politiky? Nemusel se Bárta pod tlakem důkazů za tu svojí lež premiérovi nečasovi omluvit? Neblábobil Bárta, že prezident Klaus udělá to, co mu Bárta řekne? Copak lze věřit tvrzení Bárty, že půjčoval statisícové částky aniž by "dlužník" podepsal alespoň jednoduchou smlouvu o zapůjčení peněz? Navíc je krajně podezřelé, že Bárta "půjčoval" částky kolem 500 tisíc korun? Proč Bárta nepřevedl příslušnou vysokou částku na účet člověka, který si prý půjčoval peníze? Předávání statisícových částek v hotovosti spíše dokládá, že šlo o "nekalé transakce"! Holt Bárta má co vysvětlovat!!

honza33 ( 6. září 2011 07:45 )

Jsem pro zahájení trestního stíhání, ovšem za předpokladu, že nebudou zatajovány okolnosti, které by mohli ukázat pravdu an straně Bárty...evidentně se ho někdo chce opravdu zbavit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa