Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslanci vydali Bártu k trestnímu stíhání kvůli korupci

Vít Bárta Se bude muset zodpovídat  pro podezření z korupce.
Vít Bárta Se bude muset zodpovídat pro podezření z korupce.  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, oj - 
30. srpna 2011
16:29

Sněmovna vydala šéfa poslanců VV Víta Bártu a nezařazeného Jaroslava Škárku k trestnímu stíhání. Policie je chce stíhat pro podezření z korupce.

Bárta i Škárka se cítí nevinní a sněmovnu o vydání požádali. Pro bylo 177 přítomných poslanců, tři proti.

Ještě před hlasovaním se poslanci VV shodli, že Bárta má v pozici šéfa klubu jejich plnou podporu. "Poslanecký klub se usnesl, že Vít Bárta má i nadále plnou podporu klubu jako jeho předseda, ať už bude nebo nebude vydán Poslaneckou sněmovnou k trestnímu stíhání. Toto usnesení poslanci schválili jednomyslně," sdělila strana v tiskovém prohlášení vydaném po jednání klubu.

Policie chce vlivného člena nejmenší vládní strany vyšetřovat kvůli podezření z uplácení bývalých členů VV Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí.

Bárta tvrdí, že šlo o půjčky

Bárta, jenž tvrdí, že šlo o půjčky, se před poslanci řečnicky ptal na motivy Kočí. Zaskočilo ho prý, že policie o jeho vydání požádala, a o vydání Kočí ne. Exministr dopravy Bárta také poukazoval na to, že v seznamu vyslýchaných nefiguruje ministr školství Josef Dobeš (VV). Policie prý neuvádí, že existují svědci toho, že se jednalo o půjčky. Škárkovo vystoupení bylo stručnější: jen o vydání požádal.

letajici_svec2 ( 5. září 2011 22:27 )

odvadeni pozornosti od skutecnych problemu, ktere ruinuji hospadarstvi se dari. Koalice se hasteri a vesele se krade. Je jasne ze i Cesko nakonec zkrachuje, firma ktera nema jednotne vedeni a jasny plan je odsouzena ke konkurzu. Bouzel hlinu budou zrat duchodci a socialne potrebni.

komentator ( 31. srpna 2011 16:05 )

Kromě pochybných půjček (rozdávání peněz tzv. půjček bez jakékoliv smlouvy) Bárta rovněž bezostyšně lhal premiérovi Nečasovi a členům vlády!! Vzpomínate jak Bárta tvrdil, že Bezpečnostní agentura ABL v době, kdy byl jejím šéfem nikdy nešmírovala politiky? Bárta dal čestné slovo premiérovi, že k žádnému šmírování politiků nedošlo!! A Bárta obvinil MFDnes ze lži, když tento deník informoval šmírovnání politiků Bezpečnostní agenturou ABL!! Když byly předloženy důkazy, že Bezpečnostní Agentura ABL šmírovala politiky, jejich rodiny, včetně dětí tak se Bárta za svoji lež Nečasovi omluvil!!

komentator ( 31. srpna 2011 15:39 )

Vzdá se Bárta funkce předsedy poslaneckého klubu strany VV v souvislosti s vydáním k trestnímu stíhání? Na Západě tj. v civilizovaných zemích by se poslanec, který byl vydán k trestnímu stíhání, vzdal všech svých poslaneckých funkcí! Dokonce by do nehlasoval v Parlamentu do té doby než se soudně očistí!! Uvidíme co Bárta udělá!!

manolla1 ( 30. srpna 2011 19:12 )

Nikdo nerozdává peníze jen tak , vždy je to něco za něco ( včetně půjček )! Pokud by tomu mělo být jinak, i já bych si stoupla do řady, a nikomu neřekla ani muk ! Rovněž také osoba, která převezme peníze - má je u sebe několik týdnu - a pak jde práskat.., je pro mě absolutně nedůvěryhodná, atd.! . No uvidíme, snad se pan Bárta obhájí !

gogo ( 30. srpna 2011 18:03 )

Ano, kniha "Mým marodům" je vynikající a současně šokující .... Nikdo zatím nenastavil tvrději zrcadlo našemu současnému zdravotnictví...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa