Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zastal se ostatních na poště, předbíhající muž ho pobodal

Autor: Helena Lacinová, Jana Ulrichová, ljšk - 
18. srpna 2011
12:50

V šoku jsou lidé v severočeském Jirkově. Na poště se ve středu dopoledne odehrálo krvavé drama. Otec dvou dětí Josef Holák (28) tam byl s rodinou a zastal se lidí ve frontě, které předběhl jiný muž (34). Oba muži se začali hádat a poté starší zaútočil nožem na mladšího. Ten skončil s bodnými ranami v hrudníku a břiše v ústecké nemocnici a bojuje o život.

Vše se odehrálo před zraky jeho malých dětí a partnerky Jany (25). Zatímco ona volala pomoc pro krvácejícího muže, násilník se vrátil na poštu pro balíčky a pak odjel jeepem pryč. Policisté ho však brzy dopadli.

„Případ vyšetřujeme jako pokus těžkého ublížení na zdraví, ale nevylučujeme překvalifi kaci na vraždu,“ řekla včera chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková. „Pacienta přivezli s bodnými ranami, teď je na operačním sále. Jeho stav je vážný,“ sdělil Jiří Vondra, mluvčí společnosti Krajská zdravotní.

„Jsem teď v nemocnici a čekám, až bude po operaci. Moc se o svého muže bojím,“ svěřila se Blesku mladá žena. „Stáli jsme normálně ve frontě a přišel tam ten muž. Nevím, kdo to byl. Začal předbíhat. Lidem se to nelíbílo a manželovi taky ne. A začali se hádat. Nám nadával do debilů a pořád provokoval, aby s ním šel ven,“ popsala začátek hádky.

Násilník prý jejího muže bodl už na poště. Zraněný za ním vyběhl před budovu a tam ho útočník bodl znovu. „Já a lidi kolem jsme sháněli pomoc a strážníci nedaleko přihlíželi,“ zlobila se žena.

eminka ( 20. srpna 2011 13:05 )

tak už ho ukázali... http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti-krimi/157882/to-je-muz-ktery-pobodal-otce-deti-na-poste.h tml

husqarnowicz ( 19. srpna 2011 17:31 )

Kdyby tak úzkostlivě netajili národnost či etnikum, nebyl by prostor pro dohady. Jenže to by ta menšina nesměla mít víc práv než většina.

cert ( 19. srpna 2011 08:44 )

No nevím, ale ta menšina, kterou máte na mysli moc často Jeepem pro balíčky na poštu nejezdí.

matyldamatylda ( 18. srpna 2011 18:15 )

...bohužel máte velkou pravdu

brekekesalami ( 18. srpna 2011 17:21 )

Chce to prostě chodit s plynovkou, může se hodit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání