Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pirát Lacina je konečně za mřížemi!

Video se připravuje ...
Autor: Veronika Pukačová - 
26. června 2011
05:00

Silniční pirát Luboš Lacina (42), který loni v březnu málem zmařil dva mladé životy, nastoupil do vězení. Soud ho tam na začátku května poslal za to, že vytlačil z dálnice D1 mazdu, ve které seděla Zuzana U. (27) s přítelem Markem (30). A přestože Lacina vyhrožoval, že bude bojovat, a snažil se o to pomocí drahých právníků, před pár dny si musel přece jen sbalit věci a jít »do tepláků«.

Lacinovi v květnu u odvolacího soudu nepomohli ani drazí právníci a jejich velkolepá obhajoba ve stylu amerických filmů. „Je to tragédie, co se tady může obyčejnému člověku stát,“ litoval se pak v závěrečné řeči bývalý úspěšný manažer pivovaru. Celou dobu si stál za tím, že šlo o nešťastný řidičský manévr a že to neudělal schválně.

Ale před pár dny mu nezbylo nic jiného než do vězení nastoupit. „Mohu potvrdit, že pan Lacina už nastoupil do výkonu trestu,“ řekla Nedělnímu Blesku mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. Podle některých informací nastoupil Lacina do ostravské věznice, odkud ho pak z kapacitních důvodu přemístili do Břeclavi. Lacina je ve věznici s dohledem, což například znamená, že může pracovat mimo věznici pod dohledem vychovatele.

A co se tedy loni 22. března na 24. kilometru D1 odehrálo? „Předjížděla jsem zleva kamion a přítel mě upozornil, že je za námi nalepený superb. Když jsem se po předjetí vrátila do svého pruhu, jel vedle nás, křičel a gestikuloval. Pak jsem jen periferně viděla černou šmouhu a ucítila náraz,“ vypověděla před soudem Zuzana. Její mazda pak vylétla do vzduchu a skončila na střeše. Páru se jen zázrakem nic nestalo. „Šlo o pokus ryze kriminálního zločinu pomocí zbraně v podobě vozidla,“ řekl soudce odvolacího soudu Martin Zelenka.

 

romi007 ( 13. července 2011 12:51 )

Žádný vězení pro takový hajzly, rovnou kulku do hlavy.Měli štěstí, že nepotkali na silnici mě s Hummerem, to se to dovoluje na slabšího co šmejdi.

znojmacka ( 27. června 2011 09:42 )

- z kapacitních důvodů ho z ostrav. věznice přemístili do Břeclavi.. tam může pracovat po dohledem a taky chodit jednou za 14 dní ven i bez dohledu, že.. a co takhle rovnou domácí vězení, to by nebylo?? PS: náramek by si byl určitě schopen zaplatit a pak ho za půlku střelí Šmídovi.. Šmíd se bude muset ve svým zájmu brzy "připravit", Lacina si neodsedí ani půlku trestu, příjdou za nějakej ten měsíc jistě nějaký neočekávaný zdravotní problémy, způsobeny těmi špatnými podmínkami v českých věznicích, jak EU či OSN nebo kdo to byl- nedávno prezentovali.. a jestli se Šmíd nepřipraví,náramek mu vyfoukne Trpišovskej.

jozzinek ( 26. června 2011 20:44 )

V každém oboru činnosti je vidět, jak jsou děravé naše zákony. Stejně tak i v silničním provozu. Auto v rukou pomatence je nebezpečná zbraň. Úmyslné ohrožení života, by mělo být považováno za pokus o vraždu. Když k zabití, nebo těžkému zranění dojde, tak za vraždu. Stejné by měly být i tresty, a zákaz řízení auta na doživotí, bez výjimky. Někteří zbohatlíci se silnými auty se chovají na silnici jako p.r.a.s.a.t.a... S vědomím toho, že mají peníze a styky, a že se z toho dostanou. Lidský život je pro ně lhostejný.

husqarnowicz ( 26. června 2011 16:23 )

Tak jednoho lumpa bychom už v báni měli. Teď ještě Kožený,Gross,Kalousek,Klaus,Vondra,Langr,Bakala - výčet těch šmejdů by přesáhl kapacitu příspěvku.

zs547 ( 26. června 2011 15:07 )

Tak a mame o jednoho kriminalnika na cestach min. Ptam se, kdo je na rade??? Ze by TRPISOVSKY a ten debilni radni z Prahy????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání