Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič s 2 promile ujížděl před manželkou 170 km/h do práce

Na tomto místě řidič svůj pokus o únik vzdal
Na tomto místě řidič svůj pokus o únik vzdal  (Autor: Anna Stramová)
Autor: Anna Stramová, apk - 
15. července 2011
14:01

Kvůli manželce se napil a pak spěchal do práce. Zkoprnělí úžasem zůstali ve středu večer policisté, když v Místecké ulici v Ostravě kolem nich profrčela Škoda Fabia. Na obrazovce radaru ve služebním voze se totiž rozsvítil údaj 170 km v hodině.

Přitom je na tomto místě povolena jen osmdesátka. Policisté skočili do auta a začali vůz pronásledovat. Zastavit se ho podařilo až po 20 kilometrech. A přišel další šok. Pirát nadýchal téměř dvě promile.

Spěchal do práce

Bylo půl jedenácté večer a kolem policejní hlídky projela červená fabie rychlostí 170 km/h. „Policisté se piráta ihned vydali stíhat a snažili se ho zastavit,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Vlčková. To se jim však nedařilo téměř 20 kilometrů. Když ale řidič viděl, že se policejního passatu jen tak nezbaví, zastavil u exitu na Novou Bělou.

Řidič se hned na místě přiznal, že před jízdou pil a že jistě nafouká. Policistům tvrdil, že se za překročení rychlosti omlouvá, ale že je na cestě do práce na noční směnu. Pracuje jako důlní zámečník u OKD v Paskově u Ostravy. „Žádal, aby nemusel dýchat, že nechce přijít o řidičský průkaz, bez něho by prý mohl přijít o práci a také by nemohl odjet na dovolenou,“ řekla Vlčková.

K pití ho přiměla hádka s manželkou

Policisté mu samozřejmě dali dýchnout a přístroj ukázal 1,93 promile, později 1,8 promile. „Jako důvod svého selhání udal, že spěchal na noční směnu a předtím se napil po hádce s manželkou,“ uvedla mluvčí. Řidič z Havířova byl odvezen k vystřízlivění do protialkoholní stanice a byl mu odebrán řidičský průkaz.

Samotný šofér se ke svému prohřešku vyjádřil pro Blesk jen stroze. „Spěchal jsem do práce. Policisty jsem neviděl. Svého činu lituji a budu za něj platit. Už jsem přišel o řidičský průkaz a dovolenou, na kterou jsem se s rodinou chystal.“

vlk69 ( 15. července 2011 14:29 )

ženu zavřít, chlapíka poslat na dovolenou

vesnicankavemeste ( 15. července 2011 14:12 )

Na tu vcelku poklidnou jizdu mel duvodu azaz!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání