Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Blesk jel podle předpisů: Řidiči blikali a hrozili

Autor: Richard Veselý, ljšk - 
26. července 2011
17:58

Jezdíte v autě podle předpisů? Pak se připravte na to, že vás mnoho řidičů považuje za blázna a na silnici vám to pořádně osladí! Reportéři Blesku jeli otestovat na vlastní kůži do ulic Prahy, jak šoféři dbají na zákony. Byla to hrůza! A to od 1. srpna začne platit celá řada nových pravidel...

Překračování povolené rychlosti, agresivní závodění na magistrále, bezohledné předjíždění, ignorování přechodů pro chodce… To jsou jen některé z běžných přestupků, se kterými se reportéři Blesku v ulicích Prahy setkali. Část řidičů na spořádanou jízdu reagovala podrážděným troubením, blikáním dálkových světel a při předjíždění také výhrůžnými posunky.

Rájem pro silniční piráty v Praze je rozhodně magistrála. Zvlášť řidiči v rychlých luxusních autech s "kmotrovskými" espézetkami se často chovají, jako by jim patřila. Na místě stanovené padesátky někteří z nich předjížděli i stovkou. Tak jako řidička luxusního mercedesu s espézetkou 0565. Ta na auto Blesku, které dodržovalo předepsanou rychlost, už z dálky blikala dálkovými světly a potom s troubením jela těsně za ním. Při předjíždění si pak neodpustila nenávistné grimasy a mávání pěstí. Za malou chvíli škodovku Blesku v nejméně stokilometrové rychlosti zleva těsně minul předjíždějící motorkář…

S dodržováním stanovené rychlosti si v Praze prostě nikdo příliš hlavu neláme. Zcela jasné to bylo ve chvíli, kdy podle pravidel jedoucí auto Blesku předjel nejen autobus, ale ve Spojovací ulici ve velké rychlosti dokonce také vozidlo autoškoly.

e.44 ( 27. července 2011 21:01 )

sydnicka ( 27. července 2011 20:05 )

No kdybych te videla, tak bych zustala stat, a nepohla se. I takovy osel vi,kdo nesmi ridit dopravni prostredky.A kdyby jsi to nepochopil, tak bych te poradne kopla. A ty jiste vis kam bych te kopla!!

e.44 ( 27. července 2011 18:29 )

Uživatel_5807388 ( 27. července 2011 15:06 )

alex0800 Souhlas,když chtějí senzace,buzerujou a prudí. Jak jeli udajně, za TRp.No ta jejich jízda nebyla nic moc a reportáž o nic lepší.Před nimi, bych ujížděl také, protože nevím co by s toho vzniklo a jaké problémy by mě nastali.

khubicek ( 27. července 2011 14:54 )

a vratis papiry sam? Jízda v jízdních pruzích § 12 (1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování. (27. 07. 2011 14:54)

Zobrazit celou diskusi