Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Řidič srazil dva lidi a ujel: Unikne trestu?!

Petr V. tvrdí, že neřídil. Žena, která to má porvrdit, se ale k soudu nehrne
Petr V. tvrdí, že neřídil. Žena, která to má porvrdit, se ale k soudu nehrne  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: uá - 
14. července 2010
20:59

Ani napotřetí se soudu nepodařilo uzavřít případ nehody u Obory na Lounsku, při které v lednu srazil řidič Janu Brecklovou (15) a jejího kamaráda Jakuba R. (17). Bez pomoci je nechal ležet v příkopu a ujel. Podle obžaloby je jím Petr V. (34), který se za to zpovídá z těžkého ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Soudkyně už vyslechla všechny svědky. Z jejich výpovědí vyplynulo, že Jana a Jakub měli štěstí. Zachránili je totiž jiní mladí lidé, kteří projížděli kolem a všimli si bot ležících na silnici. Jen díky nim pak Janu a Jakuba, už silně pochlazené, v příkopu objevili.

„Jsem jim velmi vděčná,“ řekla pohnutým hlasem Jakubova maminka. Řidič ale nenechal vinu na sobě. I když se po svém zadržení, při němž policistům ujížděl a schovával se, přiznal, u soudu otočil.

Prohlásil, že auto neřídil on, ale jeho přítelkyně, která nevlastní řidičský průkaz. K soudu se ji nedaří dostat. Soudkyně proto včera hlavní líčení znovu odročila.

sakra ( 15. července 2010 10:10 )

Nehrne se k soudu? Přivést v železech. A jinak diskuzi k článku o nejmladších matkách neotevřeme? No jistě, vždyť by to byla "diškriminácia" !!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání