Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další hromadná autonehoda: Nyní na D1

Autor: ČTK, hto - 
6. března 2010
16:49

AKTUALIZACE 16:49: K další hromadné nehodě došlo na 26. a 27. kilometru dálnice D1.

 

Dálnici D1 na 26. a 27. kilometru uzavřela hromadná nehoda.

Ve směru na Brno havarovalo celkem deset aut. Několik lidí při kolizi utrpělo lehká zranění.

Hromadnou nehodu na 27. kilometru pravděpodobně odstartoval, kamion který narazil do středových svodidel. Poté v úseku havarovalo několik osobních aut.

Doprava směrem na Brno není úplně omezena, policisté pouští postupně auta v jednom pruhu. Auta jedoucí do Prahy musí rovněž počítat s omezením jízdy, protože kamion vyvrátil svodidla a zablokoval tím levý jízdní pruh. Před místem nehody se od Prahy vytvořila dvoukilometrová kolona.  

Na dálnici jsou podle policie zbytky rozbředlého sněhu, ale je sjízdná.

Nehoda na R10

Intenzivním noční sněžení komplikuje dopravu v celé republice. Nejhorší nehoda se stala na 18. kilometru na silnici R10.

Podle zdravotníků utrpělo lehká zranění šest lidí. "Mezi zraněnými by neměly být děti. Čtyři sanitní vozy zraněné transportovaly do nemocnic (v Praze) na Vinohradech a na Bulovce a do Mladé Boleslavi," uvedla mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Tereza Janečková.

Policisté odklánějí dopravu po přilehlých komunikacích. Řidičům doporučují sjet buď u Staré Boleslavi, nebo u motorestu Čtyři kameny. Rovněž doporučují, aby řidiči, když to není nutné, raději nevyjížděli.

Silnice by měla být průjezdná do hodiny.

Počasí v Karlovarském kraji

Ve zbytku republiky bojují silničáři s novým sněhem více méně úspěšně, silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

V Karlovarském kraji přestává zde postupně sněžit a v odpoledních hodinách mají přeháňky ustat úplně. Mraky se pomalu trhají a občas se objevuje i slunce. Mírně se i oteplilo a posolený sníh na silnicích poměrně rychle taje.

Kamion, který blokoval průjezdnost na silnice R6 mezi Kynšperkem a Černým Mlýnem, byl již odstraněn.  

Silnice první třídy jsou nyní převážně holé a mokré, jenom místy na nich ještě leží zbytky rozbředlého sněhu. Téměř bez sněhu je i silnice vedoucí z Jáchymova do Božího Daru a krušnohorská střediska jsou tak dobře přístupná. Na cestách druhé a třetí třídy, zvláště ve vyšších polohách, zůstává ujetá vrstva sněhu. Při jízdě buďte opatrní a mějte připravené sněhové řetězy.

janteto ( 6. března 2010 14:59 )

je jen pár lehce zraněných a to jsme si mysleli, že to nejhorší se zimou již máme za sebou. Škoda je i těch pokřivených plechů, bude s tím mnoho zbytečných starostí!

Zobrazit celou diskusi