Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Kamion jim vletěl přímo do kuchyně

Autor: Jan Doležal, hto - 
26. června 2010
05:00

Během okamžiku ztratili střechu nad hlavou. Milanu Theimerovi (70) a jeho přítelkyni Růženě Staňkové (48) ve čtvrtek odpoledne v Zásmukách na Kolínsku zdemoloval rozjetý kamion jejich rodinný dům.

Nemají kam jít, a přesto jsou šťastni. Stačil totiž zlomek vteřiny a byli oba mrtví!

Jen o vlásek unikli smrti!

Kamion nevybral zatáčku, narazil do dvou aut a vletěl přímo do kuchyně domu. Náraz byl tak silný, že řidič (†68) náklaďáku na místě zahynul. A nemusel být jediný. „Ležel jsem na gauči a díval se na televizi. Najednou jsem uslyšel obrovskou ránu. Vyhlédl jsem z okna a uviděl osobní auto na střeše a náklaďák, který se řítil šílenou rychlostí přímo na náš dům. Než jsem se na cokoli zmohl, z kuchyně byly trosky. Od kamionu jsem v tu chvíli stál necelé dva metry. Moc nechybělo a smetl mě taky,“ vyprávěl včera Blesku Milan Theimer.

Růžena Staňková chystala v kuchyni jídlo dceři, která odjížděla na dovolenou a přivezla matce na hlídání psa. „Vyšla jsem na terasu a ptám se, jestli nechce uvařit kafe. Vtom se ozvala rána a celý dům se otřásl. Vběhla jsem dovnitř a viděla tu zkázu. Stačila vteřina, abych šla postavit vodu na to kafe a mohla jsem být také po smrti,“ řekla třesoucím se hlasem žena.

Milan Theimer a jeho přítelkyně přišli během okamžiku o střechu nad hlavou. „První noc jsme přečkali v přístřešku na zahradě, ale prakticky jsou z nás bezdomovci. Do domu nesmíme, až co řekne statik. Asi půjdeme zatím někam na hotel. Nechceme tady ale všechno nechat jen tak,“ dodal pan Milan. „Mysleli jsme si, že se z toho nikdy nevzpamatujeme. Nejdůležitější ale je, že žijeme,“ tvrdí majitelé domu.

gogo ( 26. června 2010 15:38 )

Ale tyto dvě skupiny jsou ochotny pracovat za polovic a tak jsou přepravci vyhledávanými zaměstnanci... My ostatní na silnici a kolem ní pak oprávněně občas trneme hrůzou ...

Zobrazit celou diskusi