Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nejnovější vakcína proti covidu v Německu: Očkovat se nechal už i ministr zdravotnictví

Autor: ČTK - 
18. září 2023
14:08

V německých ordinacích je ode dneška dostupná nová vakcína proti nemoci covid-19, která je adaptovaná na aktuální subvariantu omikronu XBB.1.5. Spolkový ministr zdravotnictví Karl Lauterbach se dnes ve vojenské nemocnici nechal naočkovat a stejný krok doporučil lidem, pro které by nemoc mohla mít vážné následky. Ujistil rovněž, že ani přes očekávaný nárůst případů infekce vláda nechystá žádná omezení.

„Nepotřebujeme žádná opatření, která se týkají omezení kontaktu,“ řekl Lauterbach. Poznamenal, že poučením z pandemie je vzájemná ohleduplnost. Za příklad označil dobrovolné nošení roušek v zaplněných prostorách, pokud by člověk mohl ostatní nakazit.

Očkování proti covidu 60letý Lauterbach společně s šéfem Institutu Roberta Kocha (RKI) Larsem Schaadem doporučil lidem starším 60 let a také všem, pro které by onemocnění mohlo znamenat vážné zdravotní následky. Schaade rovněž vyzval lidi s příznaky respiračních chorob, aby zůstali tři až pět dní doma a aby s ohledem na ostatní nosili roušku.

Stálá očkovací komise Stiko, která je nezávislým poradním orgánem RKI, hlavního německého úřadu pro potírání a prevenci chorob, lidem ve věku 18 až 59 let doporučuje takzvanou základní imunizaci. Tou se podle Stiko rozumí nejméně dvě dávky očkování a jedna prodělaná nákaza, případně tři dávky vakcíny.

Německo má nyní od společnosti BioNTech k dispozici 14 milionů aktualizovaných vakcín. Dostat ji může kdokoli, pokud o ni požádá.

Lauterbach především starším lidem doporučil rovněž očkování proti chřipce. To je možné absolvovat zároveň s vakcínou proti covidu.

Video  Covid je už jen běžný vir. Žádná omezení a izolace, slibuje Válek.  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

deratizater ( 29. září 2023 09:17 )

Místo aby se vyrobilo a nakoupilo co nejvíce bezpečného a léty ověřeného antivírového léku Ivermectinu který je ideální při nasazení v přednemocniční léčbě tak se jde znovu na ruku farmakomafií .Jen totální idiot nechá naočkovat i své zdravé děti a nechá jim zničit přirozenou imunitu.

nadčasový MP ( 22. září 2023 07:22 )

Dva známí manželé "očkovaní" mRNA před dvěma lety. Říkal jsem si, který z nich na to dojede. Dnes již vím. Muž 54 let s prognózou několik měsíců. Demence!

Uživatel_5500418 ( 20. září 2023 08:35 )

Jasné nejnovější ta Vás rychleji dostane do dřevěného fusaka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa