Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Desítky nakažených covidem po festivalu Colours of Ostrava! Hygiena vidí příčinu jasně

Autor: for - 
23. července 2022
05:00

Známý hudební a kulturní festival Colours of Ostrava skončil minulý týden, bohužel se ale začínají ozývat první návštěvníci, že si z výletu přivezli nepříjemný suvenýr - koronavirus. Zprávy přicházejí v době letní vlny covidu, kdy denně přibývá i 3 tisíce nakažených. Protiepidemické oddělení zmiňuje, že je samozřejmě pravděpodobné, že se člověk spíše nakazí na větší akci, není ale jednoduché přesně určit epicentrum. 

„Děkuji za nejlepší suvenýr z letošního ročníku ve formě mého prvního covidu,“ hlásí jedna z uživatelek na sociální síti instagram. A přidává se k ní další, které rovněž pozitivní test odhalil tento nepříjemný suvenýr. Vlákno pak pokračuje dalšími komentáři obdobného typu - a není jediné. 

„Chytla jsem covid, takže příště nejdu,“ uvádí další návštěvnice na facebooku. „Paráda, přivezli jsme si všichni covid. Myslím, že jak mi je teď, tak festival za to nestál,“ pokračuje diskuze. 

Oproti tomu jiné ženě získaná nákaza zážitek z hudby nezkazila. „Musíme říct, že to stálo za to... i přes ten covid,“ napsala a přidala fotografii pozitivního antigenního testu. 

Lidé po návštěvě Colours of Ostrava hlásí nákazu covidem. Lidé po návštěvě Colours of Ostrava hlásí nákazu covidem. | reprofoto Facebook

Dokonce někteří rodiče jsou z šíření nemoci na festivalu nervózní. „Hezky se vám to rozjelo, už mi syn se snachou hlásili, že po skončení festivalu jsou nakažení,“ napsala nespokojená matka.

„Jen co jsme z festivalu přijeli, jsme celé zkušenosti začali říkat Covid of Ostrava. Z desetičlenné skupiny jsme v tuhle chvíli pozitivní čtyři, díky očkování s celkem snesitelnými příznaky. Dva to prodělali těsně než na festival jeli, takže měli imunitu. Podobnou zkušenost má řada dalších známých,“ popsala Blesku nakažená čtenářka Věra.

„Nemyslím si, že šlo na festivalu udělat něco jinak, ani že by se podobné akce neměly konat. Ale asi by lidé měli víc počítat s tím, že si mohou suvenýr zvaný covid z festivalu odnést a zařídit se podle toho v práci, doma, případně si hned poté neplánovat dovolenou,“ dodala.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa