Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nakažená rodina testovala svého psa na covid, chytil vir také. Testů pro mazlíčky přibývá

Autor: sova - 
9. února 2022
21:33

Australská rodina nakažená koronavirem se rozhodla covidovým rychlotestem vyšetřit svého psa a nestačila se divit! Stejně jako oni vykázal i domácí mazlíček pozitivní výsledek. Video, na kterém průběh testování zachytili, umístili na sociální síť TikTok, kde se klip okamžitě stal populárním. Jak píše britský Daily Mail, australská veřejnost se několik měsíců snažila o zpřístupnění testů pro zvířata, která se mohou snadno nakazit. Úřady nakonec jejich volání na konci ledna vyslyšely.

Podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) se domácí zvířata, například psi a kočky, mohou snadno nakazit virem SARS-Cov-2, který způsobuje onemocnění covid-19.

Stane se tak většinou poté, co jsou zvířata v úzkém kontaktu s již nakaženými lidmi. Riziko, že by zvířata přenesla virus na lidi, je naštěstí považováno za nízké.

@bragehynne195 #corona #fyp #OMG #doggo #dogcovid19 ♬ Face Off - Dwayne Johnson - Tech N9ne & Joey Cool & King Iso & Dwayne Johnson

Tisíce Australanů měsíce vyzývaly k tomu, aby rychlé antigenní testy (RAT) byly pro všechny obyvatele zdarma.

Dlouho očekávaný program nakonec vstoupil v platnost 24. ledna. Lékárny po celé zemi se tak začaly zásobovat těmito bezplatnými testy, které si mohou vyzvednout majitelé zdravotního pojištění.

Video  Imunolog Hořejší o riskantním rozvolňování: Vláda volí ekonomiku před plnými špitály.  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa