Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vakcína neohrožuje plodnost, potvrdila studie. Těhotným ženám navíc poskytuje výhodu

Autor: tsv - 
6. února 2022
18:16

Nová americko-kanadská studie vyvrátila jednu z nejdiskutovanějších obav odpůrců očkování. Již od počátku distribuce vakcíny proti koronaviru se nejen na sociálních sítích objevovaly spousty příspěvků zmiňujících plodnost. Někteří lidé měli strach, že očkování nějak sníží jejich šance v budoucnu počít dítě, ačkoli tyto pochybnosti o vakcíně byly z pohledu lékařů již od začátku neopodstatněné. To, že očkování na plodnost nemá vliv, potvrdil další mezinárodní výzkum.

Studie, kterou vedli vědci ze Spojených států a Kanady, se zaměřila na dva tisíce párů, jež se v době pandemie snažily o miminko. Výsledky výzkumu mluví jasně, očkování proti covidu od společností Pfizer a Moderna nemá žádný vliv na početí a neovlivňuje plodnost ani žen, ani mužů. Obě firmy vyrábějí mRNA vakcíny, které nevnikají do jádra buněk a tím pádem nemění jejich DNA, díky čemuž jsou bezpečné i pro těhotné ženy.

Podle týmu vědců naopak dokáže negativně ovlivnit plodnost samotná nákaza koronavirem, a to převážně u mužů. Ovšem pouze dočasně. Studie zveřejněná 20. ledna dokazuje, že infikovaní muži mají během dvou měsíců po nákaze o 18 procent menší šance zplodit dítě.

„Výsledky přináší ujištění v tom, že očkování neohrožuje plodnost párů, které chtějí počít,“ řekla ředitelka amerického Národního institutu pro zdraví a vývoj dítěte Diana Bianchi. „Přináší také informace pro lékaře, kteří pomáhají pacientům snažícím se o dítě.“

Protilátky pro novorozeňata

To, že vakcína neovlivňuje plodnost ani těhotenství, dokazuje víc a víc mezinárodních studií. V případě těhotenství bylo navíc dokázáno, že očkování nepředstavuje žádná rizika pro matku ani pro plod nehledě na trimestr. Jinak řečeno je bezpečné nechat se očkovat v 36. týdnu, stejně jako v druhém nebo jakémkoli jiném, píše server Good Morning America.

Podle výzkumu americké univerzity Yale nepředstavuje vakcína žádné vyšší riziko potratu nebo předčasného porodu. Podle loňských studií navíc očkování v době těhotenství posiluje imunitu miminka, které tak čelí ještě o stupeň nižší pravděpodobnosti nákazy koronavirem po příchodu na svět. „Na základě zjištění tří monitoringových systémů jsme neodhalili žádná zdravotní rizika pro těhotné ženy ani jejich miminka,“ prohlásilo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

Stejně bezpečné jsou podle expertů na vakcíny i očkovací látky od společnosti Johnson & Johnson, které jako očkování od Pfizeru a Moderny díky svým vlastnostem nepředstavují žádnou hrozbu pro plod ani těhotnou matku. Podle CDC čelí neočkované těhotné ženy dvounásobnému riziku hospitalizace v případě nákazy a o 70 procent vyšší pravděpodobnosti smrti.

Video  Konec covidu v Česku: Konvalinkův optimistický scénář o letošním podzimu a účinných lécích  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Kamyl ( 7. února 2022 12:07 )

....není ti pomoci .....ztráta času ...jdi si pro Novej Vax

Kamyl ( 7. února 2022 11:07 )

Tak můžete vyvracet (i video)... !!!
Bill Gates přiznal: Vakcíny mají snížit populaci. Multimiliardář a zakládající šéf Microsoftu Bill Gates otevřeně přiznal, že vakcíny a současná zdravotní péče mají za cíl depopulaci planety. Řekl to na únorovém setkání elitní organizace TED.
"Dnešní svět čítá 6,8 miliard lidí. Spěje k devíti miliardám. Jestliže odvedeme velký kus práce díky novým vakcínám, zdravotní péči a reprodukčnímu zdravotnictví, mohli bychom to snížit možná o deset nebo patnáct procent," řekl Gates.

Položil tak rovnítko mezi vakcinaci a úbytek lidské populace.

V podivuhodné přednášce se Bill Gates zabýval dogmatem globálního oteplování, podle kterého emise CO2 způsobuje člověk, který je tak přímo zodpovědný za údajné oteplování zeměkoule. Gates nabízí způsob, jak snížit emise CO2 - snížit lidskou populaci.

Na záběru, kde Gates popisuje neobvyklou rovnici, čistou angličtinou tvrdí, že očkovací látky mají sloužit k tomu, aby se snížil počet obyvatel, čímž se sníží i emise CO2. Stejný cíl má podle něj i současný systém zdravotní péče a reprodukčního zdravotnictví.

Později v prezentaci Gates vakcíny zmínil ještě jednou. "Je to něco, co miluji," řekl o nich. - na video se podívejte zde

http­s://dot­sub.co­m/vi­ew/b02­83182-4c24-4b1b-bef8-202996e68afe

Kamyl ( 7. února 2022 10:54 )

Ten si bude jistý po 2-3 letech až toho bude plný svět ...až toho bude i u nich plná vesnice ....tady ti to Bill řekne Franto Jeteli,no jen se podívej (už i tato videa mizí a upravují je)

Bill Gates přiznal: Vakcíny mají snížit populaci

http­s://dot­sub.co­m/vi­ew/b02­83182-4c24-4b1b-bef8-202996e68afe

Prema M ( 7. února 2022 10:12 )

Jste si jistý že neexistují žádné důkazy
http­s://nas­tub.cz­/w/dXz­DMjsu3­s2ZTsx­CBew­wUQ?ti­tle=0&­warnin­gTitle­=0&star­t=0s

Prema M ( 7. února 2022 10:03 )

Myslím si že by měl Blesk hodně přemýšlet co píše.
http­s://no­more­silen­ce.wor­ld/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa