Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Naháči porušili karanténu, vyplašil je jelen a ztratili se v parku. Komisař zuří: Idioti

Autor: ČTK - 
28. června 2021
14:00

Australská policie pokutovala dva nudisty, kteří porušili protikoronavirová opatření. Dvojice se opalovala na pláži u Sydney, když ji překvapil jelen. Muži před ním utekli do národního parku, kde se ztratili. Našli je záchranáři, napsala agentura AP. Policie každému z provinilců vyměřila pokutu zhruba 16 tisíc korun.

Ztraceným mužům se z lesa podařilo zavolat pomoc, načež se je vydali hledat záchranáři, zdravotníci a policejní letoun. Třicetiletého muže našli nahého a s batohem, jeho devětačtyřicetiletý společník byl v době záchrany částečně oblečený, popsala policie.

Policejní komisař Mick Fuller dvojici podle agentury AP označil za „idioty“. „Vystavit lidi riziku opuštěním domova bez řádného důvodu... pak se ztratit v národním parku, odvést důležité zdroje od zdravotnických operací. Myslím, že by se měli stydět,“ prohlásil Fuller.

Porušování opatření

Místní policie v neděli pokutovala celkem 44 lidí za to, že porušili karanténní opatření a nezůstali doma. Sydney v pátek zavedlo přísnou dvoutýdenní uzávěru ve snaze zastavit šíření nakažlivé mutace koronaviru, která byla poprvé odhalena v Indii a je známá jako delta.

Karanténní opatření zpřísnily i další australské regiony, podle agentury Reuters v současné době omezují do různé míry životy více než 20 milionů Australanů, tedy 80 procent obyvatel.

Koronavirus v Austrálii

Austrálie byla dosud v boji s koronavirem úspěšnější než řada jiných vyspělých států, a to zejména díky rychle zavedeným a do velké míry dodržovaným opatřením. Od začátku pandemie země s více než 25 miliony obyvatel zaznamenala na 30 500 případů koronavirové nákazy a 910 lidí tam po nemoci covid-19 zemřelo.

Video  Dovolená v tuzemsku: „Zamiřte do krajských měst,“ radí šéf CzechTourism, nejen jak ušetřit  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa