Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kontroly na českých horách: Policie řešila desítky prohřešků proti vládním nařízením

Autor: ČTK - 
7. února 2021
10:57

Policie kontrolovala na horách v Libereckém kraji dodržování vládních opatření proti šíření koronaviru. Při více než 800 kontrolách za pátek a sobotu odhalila deset přestupků, spočívaly v porušení nařízení ministerstva zdravotnictví. Dále policisté zaznamenali bezmála 30 porušení krizových opatření. Uvedl to dnes regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.

V pátek podle mluvčího policie spolu se strážci Krkonošského národního parku kontrolovala policie oblast Rokytnice nad Jizerou na Semilsku. Kontrola byla zaměřena na dodržování zákazů a omezení ve vztahu k majitelům sněžných skútrů a jejich pohybu v zakázaných zónách.

„V oblasti Rokytnice nad Jizerou se policistům a strážcům parku podařilo zjistit jedno porušení platných norem. Případ policisté na místě zdokumentovali a oznámili správnímu orgánu k projednání, tedy Správě Krkonošského národního parku,“ uvedl mluvčí.

Video  Češi na horách: Davy lidí vyrazily do okolí Kvildy na Šumavě. Běžkaři i pěší turisté.  - Blesk - Martina Neckářová
Video se připravuje ...

Dejte nohu z plynu, radí policie

V souvislosti se zhoršujícími se klimatickými podmínkami policie také varuje řidiče před cestami do horských oblastí.

„Dbejte, prosím, zvýšené opatrnosti, místy se na komunikacích tvoří sněhové jazyky. Raději proto sundejte nohu z plynu, buďte obezřetní a plně se věnujte řízení,“ řekl Robovský. Dodal, že jsou v tuto chvíli kapacity parkovišť dostačující, kolony se netvoří.

Video  Hamáček proti otevření skiareálů: Nechceme ohrozit nemocnice! A pohrozil zavřením hotelů pro služebky kvůli zneužívání.  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

pfoto1 ( 7. února 2021 12:04 )

My chceme jenom jejich dobro a oni tu samovazbu nechtějí dodržovat!? Přitvrdíme

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa