Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Arenberger slibuje návrat „opomenutým“ vysokoškolákům. Jenže až po konci semestru

Autor: ČTK - 
13. května 2021
17:54

Vysoké školy by se podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) měly otevřít plně od 24. května. Řekl to na dnešním jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví. Od pondělí je tam dovolená praktická výuka, poslední ročníky ji měly od 26. dubna. Některé vysoké školy ale v té době už budou mít zkouškové období. Podle kritiků se na vysoké školy při zmírňování protiepidemických opatření zapomnělo.

Vláda už dříve avizovala, že v pondělí 24. května se mají vrátit do škol prezenčně středoškoláci, a to bez střídání. Také střední školy termín kritizují, protože návrat bude v týdnu maturitních zkoušek.

Ve všech školách bude pokračovat povinnost testování. Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek dnes na semináři ve Sněmovně uvedl, že dosud bylo u žáků a studentů 3,7 milionu testů a u zaměstnanců škol milion testů. U dětí bylo 1418 záchytů a u zaměstnanců 539 záchytů. Postupně od 12. dubna, kdy testování začalo, záchyt v dalších týdnech klesá.

Ksel ( 13. května 2021 19:28 )

Pokud chce Arenberger zachránit poslední zbytky své notně pošramocené věrohodnosti, tak už by měl raději mlčet, hlavně nic neslibovat.

Covid_19 ( 13. května 2021 18:14 )

Maďaři varují před indickou mutací a připomínají si jak dopadli s britskou mutací, která je srazila do kolen jako premianta boje s epidemií. Britové dělají rychlá opatření, takže vše bude jinak než naše vláda plánuje, mutace je již u nás a skrytě se šíří

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa