Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Češi se v pátek dozví pravidla pro cestování. A Babiš chce řešit provoz zahrádek

Autor: ČTK - 
13. května 2021
13:10

Vláda v pátek posoudí pravidla pro cestování do sousedních zemí v době epidemie koronaviru. Vrátí se i k podmínkám otevření restauračních zahrádek. Řekl to ve čtvrtek premiér Andrej Babiš (ANO). Nejpozději v pátek musí vláda vyjasnit pravidla pro otevření zahrádek restaurací podle Hospodářské komory. Není například jasné, jak se bude kontrolovat povinnost hostů mít negativní test či úplné očkování nebo doklad o prodělání nemoci v posledních 90 dnech.

Na tiskové konferenci po jednání s praktickými lékaři se ve čtvrtek premiér zmínil i o sporném pravidle, že v restauračních zahrádkách, které mají být otevřeny od pondělí 17. května, nemá být zapnuta síť wi-fi a nemá na nich hrát hudba. „Dostávám podněty,“ uvedl Babiš s tím, že nařízení bylo zavedeno v minulosti. Premiér si myslí, že už není potřeba. „Jsou na to různé názory, ještě se k tomu vrátíme,“ konstatoval. Způsob kontroly dokladů hostů nezmínil.

Ohledně pravidel pro cestování plánuje vystoupení v pátek odpoledne ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek (ČSSD). Na tiskové konferenci chce představit především aktualizované doporučení pro cestování Čechů do zahraničí a informovat o výsledcích jednání na evropské úrovni, která se týkají budoucnosti cestování.

hejhej ( 13. května 2021 17:41 )

ceslo: Zmatky dělá především ministr zdravotnictví a hlavní hygienička.

e.lesanova ( 13. května 2021 16:40 )

Tady v "praxi" vidíme ten rozdíl mezi propagovanou teorií a praxí v realitě života... Kontrola personálem je naprostá hovadina, za provozu nelze praktikovat, to by musel pingl dát tak asi každému "prověřenému" zelený puntík na čelo, aby se orientoval Navíc tu není dán jasný pokyn rozdílu obsluhy od "otevřeného okénka", kde si může zatím zakoupit každý klient a zahrádkami, protože i vedle těch "okének" většinou je i nějaké místo k sezení atd. Krom toho na pivo venku jdete při fajn počasí a žízni, ne dle platnosti testu Neočkovaní a netestovaní budou sedět vedle v příkopu a smutně koukat nebo jim "označkovaní" mohou donést žejdlík ???

krapotkin ( 13. května 2021 16:15 )

ANO rozdělí lidi na ovčany, co si nechají od vládnocí chátry líbit všechno a občany páté kategorie, kteří mají vlastní rozum a na vynucované očkování házejí kakáč.

ceslo ( 13. května 2021 15:26 )

To zas budou zmatky ,když to řeší Babiš

hejhej ( 13. května 2021 15:08 )

Potvrzení o zdravotním stavu nemá právo vyžadovat zaměstnanec restaurace, policie ani hygienik. Který idio.t na tento stupidní nápad přišel ???? V MHD a hypermarketech je na sobě natlačeno daleko více lidí, než venku na zahrádkách nebo v restauracích. Idio.t ministr zdrav. a hloupá hl. hygienička chtějí z lidí nadělat poslušné, ustrašené ovce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa