Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie ukončila tajnou party v shisha baru: Pivo, drinky, „vodnice“ a statisícová pokuta

Autor: Darina Jíchová - 
8. února 2021
13:40

Policisté v anglickém hrabství West Midlands přerušili nelegální party v provizorním shisha baru, kde se sešlo několik desítek lidí. Za porušení opatření spojených s pandemií koronaviru strážníci o víkendu rozdali pokuty v celém regionu ve výši přesahující 984 tisíc korun, z toho přes 800 tisíc účastníkům party, informovala stanice Sky News.

Večírek se konal v sobotu 6. února ve městě Birmingham, kde se v uzavřeném podniku sešlo asi 36 osob. Ty porušily opatření omezující shromažďování i restrikci o uzavření barů, hospod a restaurací. V sobotu celkem police zaznamenala 74 přestupků proti vládním nařízením spojených s koronavirem.

Razie na nelegální party:

V shisha baru si lidé bez roušek užívali nejen vodní dýmky, ale také pivo a další drinky, nikdo z nich nedbal ani na sociální distancování. Každý z účastníků večírku dostal na místě pokutu ve výši 23 tisíc korun.

Jednalo se však o jednu z mnoha nelegálních sešlostí, které ten večer policisté rozháněli. Jeden ze strážníků vypověděl, že se akce konala v prostorách nad prodejnou potravin, která byla pro účely přeměněna v provizorní shisha bar.

„Jde o hrubé porušení opatření, jako například sociální distancování, která mají zastavit šíření koronaviru,“ sdělil tisku policejní mluvčí. Strážníci dodali, že kromě kouření vodní dýmky shromáždění hráli karty nebo se dívali na fotbal v televizi. O víkendu je porušování restrikcí velmi časté, v pátek zasahovali v baru birminghamské čtvrti Winson Green.

Policie: Lidé ještě nepochopili, že koronavirus zabíjí

Lidé se pokoušeli vymlouvat na to, že tvoří „jednu skupinu“, policisté je ale upozornili, že nežijí v jedné domácnosti. Zástupce šéfa tamní policie Mark Payne uvedl, že většina lidí se pravidly řídí. „Bohužel někteří lidé stále nepochopili, že žijeme v době pandemie, která už zabila tisíce lidí. A stále jich denně stovky zabíjí,“ prohlásil Payne.

„Naši strážníci pracují přesčas za dost obtížných podmínek, aby lidé byli v bezpečí, ale takovéhle porušování opatření jen podkopává jejich morálku. Strážnici po podobných raziích musí jít domů ke svým rodinám v obavách, že se během akce mohli od lidí nakazit,“ dodal Payne. V Británii se od počátku pandemie nakazilo již 3,9 milionu lidí, přes 112 tisíc koronaviru podlehlo.

Video  Studentská koulovačka  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa