Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babišův muž na narozeninovém mejdanu kmotra Bendy. A v teplickém hotelu slavil i Paroubek

Aktualizováno -
25. ledna 2021
10:10
Autor: Redaktoři Blesku - 
25. ledna 2021
05:00

Neubytuješ se, nedružíš se zbytečně s jinými a s devátou večerní už doma budeš… To, co se dělo ze soboty na neděli v hotelu teplického kmotra Petra Bendy (50), šlo snad proti všem protiepidemickým přikázáním. Na tajném mejdanu nechyběl ani Bendův kamarád Jiří Paroubek (68), který Blesku potvrdil, že šlo o oslavu Bendových padesátin. Slavil tu i muž blízký premiérovi Andreji Babišovi (ANO) - vládní zmocněnec pro sport a gólman z Nagana Milan Hnilička (47). Celou věc nyní prověřuje policie.

Platí vůbec ještě nouzový stav? To si možná říkali lidé bydlící v blízkosti teplického hotelu Prince de Ligne. Tady se v sobotu konala merenda za účasti desítek hostů, mezi nimi expremiéra Paroubka nebo Jiřího Šlégra, naganského šampiona a v současnosti místopředsedy Rady ČT.

Zrovna Paroubek se přitom považuje za veřejného bijce za dodržování vládních opatření. Lze to tak vnímat například z jeho komentáře, ve kterém plísnil nedávnou pražskou antirouškařskou demonstraci, na které vystoupil například Václav Klaus.

Video  Tajná party papalášů: Paroubek, Hnilička, Šlégr a další pařili u kmotra Bendy!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Naprostá většina účastníků demonstrace neměla přes ústa a nos roušky. Prostě tito lidé kašlou nejen na vládní nařízení, ale jsou bezohlední sami k sobě a v nastalé situaci především ke svým bližním. Tedy k lidem, kteří v demonstraci byli namačkáni poměrně těsně vedle sebe. Ale nepřímo vůči lidem, kteří tam nebyli,“ napsal.

Na příští demonstraci už může Paroubek stát vedle Klause a ze své vlastní zkušenosti mluvit o tom, jak s protivládními opatřeními i všemi, kteří se je stále snaží dodržovat, nakrásně vyběhnout.

V hotelu Prince de Ligne teklo víno proudem, hodovalo se jak na zámku, o početnou družinu v prvním patře hotelu pečoval nejméně šestičlenný sbor číšníků. Návštěvníci se v družných společných debatách s rouškami nebo pohledem na hodinky vůbec moc nezatěžovali. „Lidé chodili ven na cigaretu nebo odcházeli, možná jediný člověk tam měl respirátor,“ hlásil reportér.

Jasným faulem je pak účast na party od vládního zmocněnce pro sport Milana Hniličky, kterého předtím na sněmech hnutí ANO opakovně prosazoval premiér Andrej Babiš (ANO) - až Hnilička usedl na klíčové židli pro sportovce.

Bijec za opatření Paroubek odjížděl až ráno. Prý kvůli práci

Hosté se do hotelu dopravovali buď svými vozy, nebo je svážely taxíky, stejně tak se odporoučeli kolem půlnoci zpátky do svých domovů. Část osazenstva pak přenocovala přímo v hotelu, mezi nimi i Paroubek. Domů odjel až v neděli dopoledne.

„Petru Bendovi jsem krátce pogratuloval a pak jsem se věnoval práci. S jeho hotelovou společností mám dlouhodobou smlouvu o spolupráci. Řešil jsem s ředitelem a účetním jeho firmy hospodaření společnosti. Ostatně tak jako každý měsíc. Bláboly o mejdanu se mě dotýkají. Je o mně obecně známo, že již pět let nepiji alkohol. Přišlo mi rozumné a úsporné řešit v jednom pracovní věci a gratulaci, abych ušetřil jednu cestu do Teplic,“ řekl Paroubek Blesk Zprávám.

„Protože schůzka k hospodaření skončila kolem 20 hodin, zůstal jsem v hotelu do druhého dne,“ dodal Paroubek.

„Na základě informací zveřejněných v médiích celou věc prověřujeme. V případě, že se potvrdí, že došlo k porušení vládních nařízení, bude věc předána správnímu orgánu,“ řekla Blesk Zprávám krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Není to první případ, kdy současní či bývalí politici porušili vládní nařízení. V říjnu Blesk přistihl ve vyšehradské restauraci tehdejšího ministra zdravotnictví Prymulu na schůzce s Jaroslavem Faltýnkem, začátkem ledna pak v jiné pražské restauraci v poklidu obědval exprezident Václav Klaus.

Kují zase předvolební pikle? A za koho teď?

Teplický podnikatel a někdejší krajský zastupitel Benda začínal v 90. letech kariéru v lokálním diskoprůmyslu, než se pustil do realit a později i do politiky. Dlouhá léta vedl ústeckou buňku ČSSD a byl Paroubkovým poslaneckým asistentem. V těch dobách čelil podezření spolustraníků z náboru tzv. černých duší, aby si uhájil svou pozici. Benda následoval po odchodu z ČSSD Paroubka a přidal se k jeho nové straně LEV 21. V ní vedení i členství oba již dávno ukončili a v loňských krajských volbách se pokusili opět pod hlavičkou ČSSD prosadit.

Video  Mejdan v hotelu Petra Bendy: Dorazil i expremiér Paroubek  - reportéři Blesku
Video se připravuje ...

K nelibosti některých současných členů Benda kandidoval na 4. místě ústecké kandidátky, avšak neúspěšně. A podle informací Blesku duo opět střádá plány do říjnových parlamentních voleb. Benda je zároveň kmotrem Paroubkovy dcery Margarity.

Kde se slavilo?

Čtyřpatrový teplický hotel Prince de Ligne podle veřejně dostupných zdrojů vlastní firma Hotel Prince de Ligne s.r.o., jejímž jediným majitelem se 100 % podílem v hodnotě 45,5 milionu korun je od roku 2016 právě Benda. Zařízení disponuje 33 pokoji, jednolůžkový pokoj podle webu vyjde na 2100 korun za noc, prezidentské apartmá pak na 4590 korun. Každý z pokojů má vlastní sociální zařízení se sprchovým koutem nebo vanou.

Porušili, co se dalo, aneb co říká PES

  • Hromadných akcí se mohou účastnit pouze 2 osoby
  • Až na výjimky, např. cesty z práce a do práce či za lékařským ošetřením, platí v 5. stupni zákaz nočního vycházení mezi 21. – 5. hodinou
  • Hotely v 5. stupni smí poskytnout ubytování jen pro účely výkonu povolání nebo podnikání, nebo lidem, kterým byla nařízena karanténa. I tehdy ale platí povinnost nosit roušku ve všech vnitřních prostorech. Hotelové restaurace mohou ubytovaným poskytovat stravu, ale jen v době od 5 hodin ráno do devíti večer
  • Povinnost zakrývat si dýchací cesty platí i na veřejně přístupných místech, tedy i na ulici.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ingmarie ( 25. ledna 2021 16:49 )

A co mrtvá Bečva , pane Babiši, když už jste se v tý očistě ANO konečně rozjel? A zameťte s kmotrem Faltýnkem nebo vás nebude volit už ani Morava.

ingmarie ( 25. ledna 2021 16:43 )

Ta pronásledovala Chcíplýho psa na méně urozených adresách

Tara-Tara ( 25. ledna 2021 14:45 )

tak nechoď...nikdo tě násilím netahá

Tara-Tara ( 25. ledna 2021 14:44 )

koukám, ten Hnilda kam stoupne, tam 7 let tráva neroste, jen ať ho Babiš vykopne, stejně je jeho funkce k ničemu

verka1 ( 25. ledna 2021 14:25 )

Ano, všichni StB ještě žijí a propagují demokracii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa