Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Otevřená hospoda i tajná párty bez roušek: Praha zahájí správní řízení, hrozí 3milionové sankce!

Autor: ČTK - 
29. listopadu 2020
17:40

Pražský magistrát zahájí správní řízení s provozovateli restaurace v Kunraticích a nočního klubu v centru Prahy, kteří v minulých dnech i přes zákaz otevřeli, uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Fyzickým osobám hrozí pokuta až dva miliony korun, firmám až tři miliony korun.

V hlavním městě se v minulých dnech otevřely dva podniky, které podle platných epidemických nařízení vlády měly zůstat zavřené. Majitel zprovoznil restauraci Šeberák v pražských Kunraticích, chtěl vyjádřit nesouhlas s podle něj chybným postojem vlády vůči podnikatelům. Policie také v noci na sobotu zasahovala v centru Prahy v klubu, kde se konala nelegální párty, které se zúčastnilo přes sto lidí, hlavně cizinců.

„Od počátku jsme v kontaktu s policií. Případy se budeme zabývat, jakmile nám je policie předá. Následně zahájíme správní řízení,“ uvedl Hofman. Doplnil, že fyzickým osobám hrozí pokuta od 20 000 do dvou milionů korun, právnickým osobám až tři miliony korun. „V případě restaurace Šeberák, kde docházelo k vědomému ohýbání zákona, může být situace složitější a může se tím zabývat více orgánů. V případě otevřeného baru je možné, že například hygiena bude ještě řešit nenošení roušek,“ dodal mluvčí.

Oba případy dnes odsoudil ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO). „Na jednu stranu chápeme, že lidé jsou frustrovaní, že podnikatelé a živnostníci prožívají asi nejnáročnější období posledních let. Na druhé straně to ale neznamená, že se mohou porušovat zákony,“ uvedl ministr. Chování provozovatelů označil za nepřijatelné. Vláda zavřela restaurace svým krizovým opatřením od 14. října, umožnil jí to platný nouzový stav.

Video  Policie rozehnala párty v nočním klubu, 27. listopadu 2020.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Podle nedělního rozhodnutí vlády budou smět restaurace od čtvrtka otevřít. V provozu budou moci být od 06:00 do 22:00. Obsluhovat bude možné jen usazené hosty, u jednoho stolu budou moci sedět nejvýše čtyři lidé. Podniky budou smět naplnit kapacitu na 50 procent.

Pohybovenadany ( 30. listopadu 2020 04:08 )

Dát jim pořádného flastra a část peněz odvést Agrofertu jako povinný desátek . Mimo jiné ... Tereza je už doma z Pákistánu ?

NovyZakon ( 29. listopadu 2020 22:44 )

Nepochybuji, že všechny "kovid podpory" živnostníci čerpali v plné výši -)

MAMKA2316 ( 29. listopadu 2020 19:42 )

DOUFÁM ŽE TU POKUTU NAPŘED DOSTANE KOCÁB !!!!!!!!!!!!!!! JE TO JEHO DŮM KDE PROBIHALA PARTY JE ROZDIL JESTLI JE V RESTAURACI 12 LIDI NEBO NA PÁRTY 150 NEBO KOLOK JICH TAM BYLO ??NO JO ALE KOCÁB MA PENIZE !!!!! TAK TAM TO ASI NEHROZI ?,CO TAK POZVAT SOUDCE TŘEBA ZE SLOVENSKA ???

erikcom ( 29. listopadu 2020 19:19 )

zapomel jste jeste ze urcite mesice pobira ruzne covid nahrady od statu takze vse vrati

e.lesanova ( 29. listopadu 2020 18:17 )

Tak to si počkám na Kocábovu "pohádku", kde se tam tak v té Karlovce ten "klub" tak znenadání vzal??? Už si vzpomněl, kdo vytuneloval Fond Trend, kam zmizely všechny peníze, kdy desetitisícům lidí, kteří "uvěřili" Kocábovu obličeji, protože přece hodný Kocáb "vyhnal Rusy" / asi s propiskou v ruce a sám.../ a následně přišli o všechny úspory?? Za co koupil objekt Karlova + Anenská v 90. letech???? Za co vilu v Troji, chalupu a atd. atd. ??? Kdo je vlastníkem čeho???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa