Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Exkluzivní svědectví o zakázaných radovánkách v centru Prahy: Knihovna ukrývala utajený vchod

Autor: VaB - 
29. listopadu 2020
05:00

119 mladých, převážně cizinců, vyhmátla v noci z pátku na sobotu policie v tajném baru. Vstup byl na heslo, platba na místě v hotovosti. Jenže pak na ně přišla policie a bylo po zábavě! Blesk exkluzivně získal svědectví ženy, která má informace o tom, jak to chodí v klubu a jeho okolí. Promluvila pod podmínkou anonymity o tajné místnosti za knihovnou i o „divných lidech“, kteří se okolo potloukají.

Pro policisty byla noční šťára z pátku na sobotu hotový majstrštyk. Povedlo se jim totiž vyhmátnout tajný bar plný mladých lidí. V nouzovém stavu a v době koronaviru, který sužuje Česko. Policie zvolila pro vniknutí do domu poněkud silovou taktiku. 

Protože dřevěná vstupní vrata byla zamčená, policie použila beranidlo. Jak je vidět na videu Blesku, ohlušující rány se nesly celou ulicí. Poté se policie dostala do útrob tajného, ukrytého baru, který se nacházel „ve sklepení“.

 

Video  Policie rozehnala párty v nočním klubu, 27. listopadu 2020.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Na fotografiích si můžete prohlédnout, kudy návštěvníci do baru a na party chodili. K místu se sjely desítky policistů, včetně těch v civilu. Nechyběla ani záchranná služba. Ta na místo poslala dvě velké sanitky a velkokapacitní modul Atego.

Tajnou místnost skryla knihovna

Situace podobná té poslední se v domě opakovala dlouhodobě. Vyplývá to i ze svědectví ženy, která situaci zblízka zná. Z různých obav se ale rozhodla, že nechce, aby bylo zveřejněno její jméno či fotografie. Redakce jméno ženy zná. 

„Lidi se tady motají pořád, tohle, co jsem četla, byla docela velká akce. Těch lidí, co jsem viděla, bylo mraky. Nevěřím ale tomu, že se to plánovalo měsíc, tady to žije pořád,“ uvedla pro Blesk žena.

Lidé podle ní do domu a do jeho útrob chodí více než často. „Nevím teda kolik, ale motají se tam. Je to prostě takový doupě,“ popsala s tím, že hudba z „baru“ byla slyšet, ale ne nějak extra hlasitě. „Rozhodně to není tak nahlas, že by to rušilo.“

Proces, jakým se lidé do baru dostávají, je vcelku zajímavý. „Chodí do toho malého prostoru, co je vedle schránek, je to takový malý bar. Tam je nějaký vchod schovaný za knihovnou, kudy se jde dolů do sklepa a tam se prostě kalí,“ uvádí. Majitel to má zřejmě důmyslně vymyšlené.

Kousek od vchodu jsou další schody, u těch si ale žena není jistá, zda jsou s místností propojené. Celý den je ale hlídala hlídka policie, nikdo nesměl dovnitř, k místu se později dostavil i policejní technik na zadokumentování místa. 

„Když jsem tady večer viděla ty policajty, tak mě to vůbec nenaštvalo, to už bylo přehnaný,“ řekla žena, která i v pátek večer přišla na místo ve chvíli, kdy právě probíhal zákrok.

Video  Policejní zásah ukončil nelegální party v tajně otevřeném klubu v centru Prahy  - Václav Burian Blesk.cz
Video se připravuje ...

Po pitce spící opilci

„Je to prostě doupě. Jdu tam večer, byla tam akce, party, pak jdu brzy ráno do práce a ti lidé se tam furt motají. Pak mě to štve, když jdu a spí tam opilý chlap na schodech. To už je přehnaný,“ dodala s tím, že šlo většinou o „divné lidi“. 

Policie po zásahu v obležení těžkooděnců vyvedla devět mužů, které považuje za možné organizátory. Podle informací Blesku je poté převezli na jednu ze služeben. Dle stanice CNN Prima News se policie na akci chystala několik dní, protože o ní věděla již déle. Systém pozvánek a oznámení místa a času konání akce byl šířen a avizován pomocí sociálních sítí. Organizátor údajně zájemce přímo zval na party v Anenské ulici či okolí Anenského náměstí. V desetiminutových intervalech v čas konání akce pověření lidé procházeli okolím a návštěvníci je mohli kontaktovat. Kdo znal v angličtině heslo dne, byl prý vpuštěn dovnitř. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.lesanova ( 29. listopadu 2020 20:30 )

No, Kocáb žvaní hezky, akorát nepromyslel detaily...On rozhodoval při rekonstrukci domu, co a kde bude..ví o každé myší díře...byla 30 let "hojná doba"...kolik asi sypala "černá" nálevna pro cizince denně, kdy jí proběhlo pár stovek cizinců?? Asi se nemusím ptát, kolik z vejvaru bylo odvedeno do státní kasy, co??

mikes15 ( 29. listopadu 2020 10:42 )

pjotri: Ale někomu to vadilo, zas mě neber doslovně

villon ( 29. listopadu 2020 10:04 )

Alkohol a prostituce je podle odborníků (lékařů, psichologů a sociologů) obojí zdraví prospěšné, takže s tresty bych brzdil. Co se týče prostituce tak dnes už se na ní podle moderních sociologických názorů díváme jako životní styl určité části mladých žen, hlavně VŠ studentek ve velkoměstech. Tak jako předchozí generace třeba odsuzovali kérky cobi zvik kriminálníků a primitivů ze dna společnosti, tak dnes se jedná o uměleckou disciplínu i určitý výraz společenského postavení na její špici.

Smažky ať klidně osolí, na ty já se_ru.

verka1 ( 29. listopadu 2020 09:59 )

Francouzka byla jedlá 😁 doma ve Francii by od policie dostala nakladačku.
Migranti měli v kamiónu roušky, jde vidět jak poslouchají.

villon ( 29. listopadu 2020 09:55 )

Lidi potřebují upustit ventil, to je jasné. Problémy s houm ofisem (začínají si lízt na nervi celé rodiny). Čili z hlediska psichologa se jedná o prospěšnou akci, která předchází rozvoji mnoha dalším psichyckým poruchám v budoucnu. Udělali ale zásadní chybu že zvali neznámí hov_ada co to prozradili. Takovéto akce lze pořádat jen pro přísně prověřené lidi, kemoši, max do deseti kusů, každý NA SVOU ZODPOVĚDNOST může přivíst babu (baba svího pichmena). Ale HLAVNĚ : a to je zásada číslo jedna: nesmí se vzbudit dojem že se po okolí poflakuje hafo podezřelých. To je potom všecko v pitli. Když se někdo nakalí tak zůstává na místě dokud neni schopen odejít zase po svích. A mít promakaný odvoz lidiček, buď spříznění uberka nebo něco takového. Potom se dá ledacos.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa