Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žena (68) na Jičínsku malovala prasata policistům na vrata: Pokus o útěk se jí nepovedl

Žena (68) na Jičínsku malovala prasata policistům na vrata: Pokus o útěk se jí nepovedl.
Žena (68) na Jičínsku malovala prasata policistům na vrata: Pokus o útěk se jí nepovedl.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
28. listopadu 2020
11:26

Seniorka (68) policistům na Jičínsku pomalovala vrata. Pak chtěla utéct, ale to se jí nepovedlo. Následnou lustrací policisté zjistili, že tutéž ženu den předtím načapali, jak po 21. hodině nasává s kamarádem alkohol. Muž spolupracoval, žena se chovala agresivně.

Jednání některých občanů v době nouzového stavu je pro spoustu lidí nepochopitelné. Nejinak tomu bylo i v případě ženy (68) z Jičínska, konkrétně z Hořic. V úterý večer zmíněná seniorka popíjela po 21. hodině se svým kamarádem alkohol na autobusové zastávce.

Muž si svého porušení vládního nařízení byl vědom a s policisty spolupracoval, rychle se tak odebral domů. U ženy tomu ale tak nebylo. Odmítala prokázat svou totožnost a na policisty pokřikovala, že nic špatného nedělá.

„Jelikož neuposlechla opakované výzvy, kladla aktivní odpor, museli ji policisté zajistit pomocí donucovacích prostředků. Ženu poté převezli ke zjištění totožnosti na služebnu, odkud se pokusila utéct, odmítala se podrobit dechové zkoušce a policistům vulgárně nadávala,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté ženu odvezli na záchytku, kde na třetí pokus nadýchala téměř 1 promile. Na základě rozhodnutí lékaře byla propuštěna domů.

Ženu pravděpodobně rozčílilo, že ji policisté kontrolovali. Rozhodla se proto pro zřetelnou odplatu! O den později, tedy ve středu večer, vyjížděli policisté do terénu na plánovanou kontrolní činnost. Jeden z policistů si ale všiml, že nějaká osoba „zdobí“ bílou křídou policejní vrata. Malířka z ní ale nebude. Dvou hranatých čuníků se policisté rychle zbavili.

Policista vystoupil, osobu zákonně vyzval k setrvání na místě, ta se ale dala na útěk. Po pár metrech policista ženu dopadl, na služebně si pak uvědomili, že jde o „známou firmu“. Byla to ta stejná žena, kterou v úterý večer kontrolovali za porušování vládních nařízení.

„Žena se během pár dní dopustila několika přestupků, a to porušení zákazu vycházení po 21. hodině (platný do nedělní půlnoci), pití alkoholu na veřejném místě, neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Všechny přestupky budou předány ke správnímu orgánu k dořešení,“ zakončila mluvčí.

bre-burda ( 28. listopadu 2020 16:33 )

"malovala prasata, policistům na vrata" hezký rým - děkuji!

silen ( 28. listopadu 2020 14:27 )

...žádné sraní se starou paní! 3 přestupky - tak 3 x deset tisíc pokutu..., když nemáš, tak exekuce..., a když není co zabavit, tak 3 roky natvrdo a tvrdě pracovat...!!! Jak snadné! Jak v Americe - tam něco provedeš, zítra je rychlosoud a pozítří už sedíš!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání