Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tisíce porušení vládních nařízení od začátku října: Pražští strážníci je řeší domluvou či pokutami

Autor: CTK - 
16. října 2020
15:10

Strážníci v Praze řešili od středy přes desítku případů porušení zákazu shlukování osob. Všechna porušení vyřešili domluvou. Zároveň od začátku října městská policie zaznamenala 3482 případů porušení všech krizových a mimořádných opatření zavedených kvůli šíření pandemie nemoci covid-19. Zákaz shlukování a konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích platí od středy.

„Co se týká krizového opatření spočívajícího v zákazu shlukování nad určitý počet osob, zjistili pražští strážníci za poslední dva dny celkem 12 přestupků. Všechny byly vyřešeny domluvou,“ uvedl ředitel městské policie Eduard Šuster.

Pražané opatření příliš neřešili

Pražští policisté měli napilno i před úplným uzavřením hospod a restaurací, kdy byla otevírací doba zkrácena do 20:00. Třeba v Bartolomějské byla běžně po zavíračce doslova hlava na hlavě a o rouškách či rozestupech nemohla být řeč.

V sobotu 12. října byl celou situaci monitorovat i reportér Blesku, během noční procházky narážel na menší či větší hloučky lidí, kteří si před nejrůznějšími podniky doslova pořádali alkoholové párty. Počet lidí v Bartolomějské ulici se podle jeho odhadů blížil stovce.

Řešíme to dennodenně

Podle mluvčí městské policie není den, kdy by policie podobné přestupy neřešila. „Každou směnu tyto přestupky čili popíjení alkoholu na veřejnosti, zvláště v rámci této složité doby, řešíme. Od začátku vládních opatření se nestalo, že bychom je jeden den neřešili,“ sdělila Jiřina Ernestová Blesku.

Ze zmíněného počtu 3482 případů porušení všech krizových a mimořádných opatření strážníci v 74 případech uložili na místě pokutu. Celková výše pokut dosáhla 44 600 korun. Správnímu úřadu městská policie předala 43 případů. Od začátku září pak strážníci řešili 11 201 přestupků a uložili pokuty za celkem 91 300 korun.

Groove ( 16. října 2020 19:33 )

Já se Pražanům nedivím, protože neduveryhodnou vládu, která sama nedodržuje, co nařídí, poslouchat nikdo nebude. Kdyby byl ministrem zdravotnictví morálně čistý Maďar, pak bychom všichni poslouchali. Tady tunelar Prymula, magor Flegr a pod. Nic proti veterinářum, když bude nejhůř, proč ne, ale jinak strašení, jak ve zjevení Janovu. Hm, už mě to nebaví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa