Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pražský strážník ohrozil kolegy: Místo karantény šel do práce, 15 lidí kvůli němu muselo zůstat doma

Autor: red - 
23. března 2020
11:32

Vrátil se z jedné z rizikových zemí a z nařízení vlády měl povinně zůstat 14 dní v karanténě. Místo toho ale strážník vyrazil mezi své kolegy na služebnu Uhelný trh v Praze 1! 15 jeho kolegů, kteří s ním přišli do styku, tak muselo zůstat doma. Vzniklou škodu bude strážník muset uhradit.

Žádný ze zaměstnanců pražské městské policie zatím není nakažen koronavirem, 40 z nich je ale v povinné preventivní karanténě. Takovému počtu výrazně napomohl jeden ze strážníků ze služebny Uhelný trh v centru Prahy, který se zachoval nezodpovědně a vážně riskoval zdraví svých kolegů. 

„Vrátil se z vysoce rizikové oblasti, kdy je po návratu uložena povinná karanténa. Tento strážník ji ale porušil a přišel mezi své kolegy,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 15 z jeho kolegů, kteří s ním přišli do kontaktu, pak zaměstnavatel nařídil zůstat doma.

„Celá služebna byla odbornou firmou, kterou máme zajištěnu v režimu 7/24, vydezinfikována. Dotyčnému zaměstnanci budou dány k úhradě také veškeré náklady spojené se vzniklou škodou a zároveň jsme celou věc oznámili příslušnému správnímu orgánu,“ dodala mluvčí s tím, že strážník nepřišel do kontaktu s veřejností. 

Ochromení hasiči

S velkými problémy se teď potýkají pražští hasiči, podle jejich mluvčího Martina Kavky čelí nejspíš nejzávažnější výzvě ve své 165leté historii. „V našich řadách máme aktuálně 20 hasičů pozitivních na koronavir, 100 hasičů je tak kvůli karanténě doma,“ uvedli hasiči na twitteru v pondělí ráno.

Richard Penkrt ( 24. března 2020 09:17 )

To nebyl strážník...ale sám Pan ředitel Stejskal 👏🏼👏🏼👏🏼
Proč to blesk nenapíše?

Gorila61 ( 23. března 2020 16:24 )

Bohužel se spoustou z nich jsem v předchozích casech prisel do styku, takže můj názor "stupidni bezohledni ***" počínaje ředitelem Stejskalem, kdy by se ho Schuster už konečně mel přestat bát a vyhodit ho

latecia ( 23. března 2020 14:17 )

Ja bych nezodpovedneho cloveka vyhodila i od prace.

nikolaev ( 23. března 2020 12:52 )

strčte ho na nástěnku jako unikátní debil!!

zlymikes ( 23. března 2020 11:56 )

co můžeš chtít od žalobníčka a ještě k tomu z Práglu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa