Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Milena (40) i přes covid vyrazila do Málagy! Zlákala ji cena, po návratu místo testů karanténa

Autor: lc - 
5. listopadu 2020
05:00

Sedět v době přísných koronavirových opatření doma? Kdepak! Milena (40) z Prahy se rozhodla využít nabídky levných letenek a se syny (13, 10) vyrazila do slunečné španělské Málagy.  A to i navzdory faktu, že po návratu z dovolené je všechny čeká karanténa.

Zpáteční letenka za 320 korun

Milena přiznává, že i letošní koronavirové léto strávili cestováním. Dvakrát se vydala do Andalusie a také na řecký ostrov Rhodos. Teď už nikam jet nechtěla, ale levným letenkám nakonec neodolala.

Necelých 320 korun za zpáteční letenku do Málagy nás navnadilo přeci jen na podzim ještě někam vyrazit. I ubytování se nám podařilo najít za skvělou cenu, vyšlo nás na 40 euro na noc, a přitom oficiální cena v tuto dobu je v resortu více než trojnásobná. Takže za skvělou cenu pro sebe máme dvoupokojový apartmán s velikou terasou, v areálu je venkovní i vnitřní bazén,“ pochvaluje si Milena, která našla ubytování kousek od Málagy ve městě Benalmádena.

Hostů je podle ní minimum, stejně tak i turistů v Málaze. A i když je počátek listopadu, užívá si se syny také moře. „Moře je sice už studené, ale stejně se v něm koupeme. I když tedy bazén v resortu je příjemnější. Pro cestování a poznávání jsou ale teploty akorát,“ raduje se.

Téměř prázdné pláže. Téměř prázdné pláže. | archiv Mileny

Měření teploty a zdravotní dotazník

Ve Španělsku jsou roušky povinné všude, podle Mileny je to ale asi jediné omezení, které tam pociťuje. A jaká jsou další bezpečnostní pravidla? „Na letišti a v resortu nám po příletu měřili teplotu. Stejně tak bylo nutné vyplnit vstupní zdravotní formulář. Stejně jako třeba při cestě do Řecka, kde jsme byli před měsícem,“ vysvětlila turistka, která se nákazy koronavirem na dovolené rozhodně nebojí.

„Lidé tu jsou zodpovědní a všude se dodržují přísná hygienická pravidla. Všude je dezinfekce a vše, jako třeba lehátka u bazénu či u moře, se ihned po odchodu uživatelů dezinfikuje,“ popisuje Milena, která měla naopak obavy na dovolené na jižní Moravě na začátku srpna.

„Tam bylo lidí mraky. Takže si naopak myslím, že kdo letos přes všechno kolem covidu vycestoval, udělal dobře. Hlavně individuální turisté, protože letos ceny letenek i ubytování byly na minimu,“ shrnuje Milena, kterou po návratu do Česka čeká i se syny karanténa. „Na testy nepůjdeme, dáme si karanténu. Stejně pracuju na home office a synové mají školu uzavřenou,“ dodává.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa