Sympatickou tmavovlásku Sarah Haváčovou (30) znají televizní diváci například jako nepříliš chytrou princeznu Lenku z pohádky Škola princů nebo coby drsnou policistku ze seriálu Profesor T. Herečka je však jako doma i na prknech, která znamenají svět - například po boku Karla Heřmánka mladšího (31) účinkovala v divadelním představení Po konci světa. Vzhledem k současné situaci nejenom v naší republice, ale i po celém světě sice přišla o možnost realizovat se na jevišti, nečinná však rozhodně není. Naopak se rozhodla lidem kolem sebe pomáhat!

„Jdu po modré,“ svěřila se na instagramu Haváčová u selfíčka, na kterém má na sobě ochranný oblek, gumové rukavice, obličejový štít a roušku, takže vypadá málem jako astronaut chystající se na let do vesmíru. „Ještě před pár dny jsem hledala směr. Kudy jít teď? Věděla jsem, že modré šipky mě přivedou do Fátimy,“ pokračovala herečka, která skutečně ještě v polovině října sdílela na sociální síti momentky z dovolené. Jak sama podotkla, upřímně ji překvapilo, že i v těch nejzapadlejších portugalských vesnicích místní nosí roušky...

VIDEO: Jakub Smolík otevřeně: „Covid krize“ ho připravila o statisíce.

Video
Video se připravuje ...

Jakub Smolík otevřeně: „Covid krize“ ho připravila o statisíce. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Svatyně Panny Marie z Fátimy ale podle všeho, alespoň prozatím, nebyla jejím cílem. „Ta šipka neskončila v Portugalsku, ale nasměrovala mě pod Petřín. Do Nemocnice Milosrdných sester...“ dodala totiž. A další slova byla už zbytečná. Její čin všechny ohromil - nejenom fanoušky, ale i kolegy z umělecké branže. „Jseš statečné děvče, bravo,“ reagovala například herečka Jana Švandová (73). „Jsi borec,“ vysekl jí zase poklonu herec Ondřej Brett (33). „Frajerka,“ přidala se i herečka Nikol Kouklová (30), manželka právě výše zmiňovaného Heřmánka juniora.

Haváčová ovšem není jedinou slavnou osobností, která se rozhodla přiložit ruku k dílu. Na Slovensku se jako dobrovolná výpomoc při plošném testování lidí nechal zaměstnat zpěvák Laco Hudec Šubrt (36) - muzikálová hvězda známá například z Plesu upírů v divadle GoJa Music Hall. I on se podělil se svými příznivci o momentku v „halloweenském kostýmu“, tedy v ochranném obleku, v němž strávil sedm hodin v kuse a pak byl jaksepatří otlačený a bolavý.

„Dnešní den byl jiný než ostatní. Hodně strachu, představ, názorů a za ‚oponou‘ příběhy lidí. Poznal jsem doktorku, která tančila odmalička folklór, budoucího studenta na vysoké škole, studentku medicíny nebo vojáka, co sloužil za Slovensko v Afghánistánu,“ popisoval své kolegy, s nimiž absolvoval svou první směnu.

VIDEO: Homosexuální upír Laco Hudec Šubrt z Plesu upírů: Zpívá v Praze, žije ve Vídni!

Video
Video se připravuje ...

Homosexuální upír Laco Hudec Šubrt z Plesu upírů: Zpívá v Praze, žije ve Vídni! Petr Macek, Lukáš Červený

„Co mi to dalo? Víru, že lidé, když je potřeba, drží spolu. Na 8 hodin jsme byli jeden tým, který se snažil, jak nejvíc mohl. Neměli jsme ani jeden pozitivní případ, dostali jednu čokoládu a potkali jediného blbce, což je ze 400 lidí super. Jsem rád, že jsem mohl pomoci. A skláním se nad lékaři. Ti naši tam byli od rána od šesti do deseti do večera a udělali 411 výtěrů,“ líčil zpěvák, jenž druhý den, tedy v neděli, měl za směnu „pouze“ 120 testování.

Také on se za svou činnost dočkal obdivu kolegů. Například herečka Daniela Šinkorová (47), mimochodem stejně jako Laco pocházející ze Slovenska, mu poslala obdivné srdíčko, herečka Ivana Korolová (32), co je aktuálně na mateřské dovolené, se zmohla jenom na ohromené: „Tak ty jsi hustej, Laci!“

Fotogalerie
37 fotografií